V pražském metru ohrožoval muž cestující plynovou pistolí

Ve stanici metra Národní třída se ráno dostali do konfliktu dva starší muži. Jeden z nich měl plynovou pistoli, ze které se ale nevystřelilo. Policie útočníka zadržela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pražské metro, vlak vjíždí do stanice

pražské metro, vlak vjíždí do stanice | Foto: Eva Odstrčilová

„Muži se podle všeho mezi sebou poprali, přičemž jeden z nich údajně vytáhl plynovou pistoli. K výstřelu z této pistole však nedošlo,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

„Během incidentu došlo ke zranění jednoho z mužů, který byl po příjezdu policejních hlídek ošetřen a převezen do nemocnice. Druhý muž byl na místě omezen na osobní svobodě,“ doplnila Martínková.

Napadený muž je strážníkem městské policie, který byl v té době mimo službu. Podle mluvčí pražských strážníků Ireny Seifertové se zastal ženy, kterou agresor verbálně napadal.

„Strážník měl krvácivá zranění v obličeji, od útoku plynovou pistolí. Byl převezen k ošetření do jedné z pražských nemocnic. Poté byl převezen k podání vysvětlení na Policii České republiky,“ řekla Seifertová.

Provoz metra na lince B tento incident nijak neovlivnil.

David Černý, Lída Křesťanová, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme