V Táboře se srazilo pět pandurů a osobní auto, deset lidí je zraněno

Pohmožděniny a tržné rány ošetřili záchranáři po nehodě vojenských vozidel Pandur a osobního automobilu v Táboře - Čekanicích. Zraněno bylo osm vojáků a žena s dítětem, nikdo z nich nemusel zůstat v nemocnici. Nehodu šetří policie ve spolupráci s Vojenskou policií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Táboře se srazilo pět Pandurů a osobní auto

V Táboře se srazilo pět Pandurů a osobní auto | Foto: Michal Hořava

Nehoda se stala před půl devátou v ulici K Vodárně, když se pět vozidel pandurů 42. mechanizovaného praporu vracelo zpět do posádky ze cvičení ve Vojenském újezdu Boletice.

„Došlo ke střetu kolony obrněných transportérů s vozidlem, které brzdilo před překážkou na silnici,“ popsal ředitel jihočeské záchranné zdravotnické služby Marek Slabý.

„Zasahovaly celkem tři posádky záchranné služby, odvezly celkem deset zraněných, z toho osm vojáků a jednu ženu s dítětem. Všichni utrpěli pouze lehká poranění typu pohmožděnin a drobných tržných ran,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková.

Nehodu nyní šetří policie ve spolupráci s vojenskou policií. Armáda k prošetření události také ustanovila komisi náčelníka generálního štábu.

Česká armáda má k dispozici 107 bojových vozidel Pandur. Uzpůsobeny jsou třeba jako bojové vozidlo pěchoty nebo jsou ve zdravotnické verzi. Všechny z nich jsou obojživelné.

Pandury měly v minulosti několik drobných nehod. Například v roce 2010 jednomu z nich při výcviku upadlo přední kolo. Podle tehdejšího vyjádření ministerstva obrany nebyla příčinou technická závada.

V červnu 2014 se při výcviku v Hradišti na Karlovarsku jeden obrněnců převrátil, nikdo z vojáků nebyl vážně zraněn.

Kolona Pandurů se srazila s osobním autem. Deset lidí bylo lehce zraněno. | Foto: Jan Kopřiva

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme