V Tanvaldu mají nový skatepark. Nelíbí se skateboardistům ani stavební firmě

Skateboardisté z Tanvaldu na Jablonecku kritizují nový skatepark. Ten nechalo postavit za milion korun město. Podle skateboardistů je ale špatně udělaný a výsledek kritizuje i samotná stavební firma. Problémem je povrch i tvar a umístnění překážek v parku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový skatepark v Tanvaldu

Nový skatepark v Tanvaldu | Foto: Šárka Škapiková | Zdroj: Český rozhlas

„Skatepark je v podstatě z kopce,“ říká pětadvacetiletý Jirka. „Na to pak natáhli asfalt, který má všude mapy a je hrbolatý. V neposlední řadě překážky vypadají skoro jako na dětské hřiště a vůbec neodpovídají cenám, které udalo město,“ doplňuje. Se skateparkem není spokojený on ani jeho kamarádi. Problematické je podle nich rozložení překážek a kvůli tomu funkčnost celého skateparku.

Mladíkům vadí i to, že s nimi podobu parku nikdo nekonzultoval „Říkali, že se budeme podílet na projektu, nikdo se nám ale neozval a za našimi zády vzniklo tohle,“ říká jeden z mladých mužů. Je to absolutní nesmysl za milion,“ doplňuje.

Starosta Tanvaldu Vladimír Vyhnálek z Volby pro město připouští, že skatepark nedopadl ideálně. „Nevěděl jsem, že ideální povrch je beton a že asfalt je špatný a postupně se drolí,“ říká Vyhnálek. Zároveň je ale přesvědčen, že lokalita si i přes nedostatky najde uživatele.

Nový skatepark v Ostrově už si našli první jezdci. Hostil už i závody

Číst článek

Starosta nicméně dodává, že nikdy nešlo o to postavit v Tanvaldu profesionální park, jako je v Liberci, kde stál 3,5 milionu, nebo v Jablonci nad Nisou, kde vyšel na 6 milionu. „Tohle mělo být primárně určeno 12 a 15letým, protože dospělí si už mohou dojet do Jablonce,“ tvrdí Vyhnálek.

„Za obdobné peníze bych udělal překážky v této velikosti, ale určitě bych volil naprosto odlišné tvary, aby byly aktuální a funkční,“ říká Radomír Teichmann, jednatel jednoho z předních českých výrobců skateových prvků.

Výsledek kritizuje i stavební firma, která zakázku od města získala. „Jedna věc je jasná a neoddiskutovatelná. Za prvé je to postavené podle projektu a za druhé je to hrozné,“ říká Miroslav Kouble, jednatel společnosti SIZ.

Zakázka totiž měla od města předem určené subdodavatele na povrch a na překážky. Firma SIZ dělala jenom ploty a úpravy terénu.

Šárka Škachová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme