V Úhercích na Lounsku lidé v říjnu zastupitele nezvolí, nikdo nepodal kandidátku

V Úhercích na Lounsku se v říjnu komunální volby neuskuteční. V malé obci se sedmi desítkami obyvatel totiž nikdo v řádném termínu neodevzdal kandidátní listinu. Volit tak lidé půjdou v náhradním termínu, nejspíš v lednu. Od října až do nových voleb povede obec pověřený úředník ministerstva vnitra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentské volby (ilustrační foto)

Prezidentské volby (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Obec v dolíku mezi poli působí klidným až ospalým dojmem. Mezi upravenými rodinnými domky a zahrádkami vede jediná silnice. Není tady obchod ani hospoda.

Oslovené ženy na malé návsi v Úhercích braly věc spíš s humorem. Že letos k volbám nepůjdou, jim prý nevadí, a nebojí se ani, že by se to mělo projevit na životě obce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O komunálních (ne)volbách v Úhercích na Lounsku natáčel redaktor Jan Beneš

„Hele, bude zima, to už se nic dělat nebude, horší by to bylo na jaře. V zimě, to každý zabije prase, zahází okna hnojem a tradá,“ říká paní Jaroslava.

V minulých volbách v obci kandidovalo jediné hnutí s názvem Sdružení za Úherce krásnější. Sedmičlenné zastupitelstvo zvolilo starostou Karla Šípka.

Hnutí by šlo zřejmě do voleb zase, neodevzdalo však včas kandidátku. Jak vyplývá z vyjádření, které přinesl server deník.cz, dnes 76letý starosta zřejmě zapomněl seznam včas sestavit.

Obyvatelům obce se starosta omluvil a s médii prý už komunikovat nechce.

Obec kvůli neuskutečněným volbám nesestaví rozpočet na příští rok, do dodatečných voleb musí hospodařit z rozpočtového provizoria.

Jan Beneš, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme