Vánoční strom v České Lípě padl v noci k zemi. Nikoho ale nezranil

Česká Lípa přišla o svůj vánoční strom na náměstí. V noci na pátek dvacetimetrový smrk na náměstí spadl. Na vině byl zřejmě poryv příliš silného větru. Spadlý vánoční symbol ale nikoho nezranil, řekl velitel hasičů Ladislav Vakula.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční strom ráno po svém pádu na náměstí v České Lípě

Vánoční strom ráno po svém pádu na náměstí v České Lípě | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Strom v České Lípě spadl po půl desáté večer. V třetím největším městě Libereckého kraje vánoční strom poprvé rozsvítili minulou sobotu.

„Zkontrolovali jsme, zda-li pod stromem nikdo neleží – to byl prvotní úkol. Naštěstí se to nepotvrdilo, strom spadl do volného prostoru,“ sdělil Českému rozhlasu Ladislav Vakula, velitel místních hasičů.

V Libereckém kraji vánoční strom na náměstí spadl i před třemi lety. Tehdy noční vichřice zlomila smrk na náměstí v Jablonci nad Nisou.

Hasiči v souvislosti se silným větrem měli v noci v Libereckém kraji asi 15 výjezdů. "Nejčastěji na Českolipsku a Semilsku. Většinou jsme odstraňovali stromy z komunikací," dodal Marek.

ČTK, Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme