Ve Zlíně vyzve Čuba v boji o senátorský post Gajdůškovou, v Uherském Hradišti Valenta Pavla Botka

Lidé ve volebních obvodech Zlín a Uherské Hradiště vybírali v prvním kole z kandidátů na senátory. František Čuba ze SPO v boji o křeslo vyzve další zlínskou kandidátku Alenu Gajdůškovou z ČSSD. V Uherském Hradišti se v druhém kole voleb potkají Ivo Valenta z SsČR a Pavel Botek z KDU-ČSL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby 2014. Volební místnost na radnici v Mšeně

Volby 2014. Volební místnost na radnici v Mšeně | Foto: Radek Duchoň

František Čuba ve Zlíně s 23,9 procenty těsně předstihl Alenu Gajdůškovou s 23,7 procenty hlasů.

Do druhého kola senátních voleb se nedostali Aleš Dufek (KDU-ČSL) s 17,8 procenty, Petr Žůrek (STAN) s 9,8 procenty a Aloisie Jurkovičová (ANO 2011) s 6,6 procenty.

Nejvíce hlasů v uherskohradištském volebním obvodu získal Ivo Valenta. S 31,1 procenty měl výrazný náskok na druhého Pavla Botka s 13,3 procenty. Za nimi zůstali neúspěšné kandidáti Zdeněk Botek (ANO 2011) s 11,9 procenty , Luděk Galuška (NK) s 11,8 procenty a Jan Pijáček (ODS) s 11,3 procenty.

K volbě senátora za Zlín přišlo 42 procent voličů, uherskohradištského volilo 47 procent lidí.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme