Velkoplošné malby bangladéšského umělce a školáků už začínají zdobit Pardubice

Pardubičtí školáci zdobí ulice velkoplošnými malbami. Mají motivy zvířat a rostlin a vznikají na přístupových cestách u škol. Děti spojily své síly s bangladéšským popartovým umělcem Ruhulem Kajolem (Kadžolem) a vybarvují jeho velkoformátové kresby na Dukle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti ze Základní školy praktická a mateřská školy speciální Pardubice, A. Krause 2344-5  si vyzdobily chodník

Děti ze Základní školy praktická a mateřská školy speciální Pardubice, A. Krause 2344-5 si vyzdobily chodník | Foto: Ivana Netušilová

Děti ze Základní školy praktické a mateřské školy speciální Pardubice, A. Krause 2344-5 se už od zítřka mohou těšit na cestu do školy po obrázkách, které samy po několik dnů dotvářely.

„Když už máme barvy ve škole a barevnou fasádu, tak bylo skvělé spojit to i s malováním před školou,“ uvítala akci i ředitelka tamní školy Staňkova Gisela Kostelecká.

Žáky Základní školy Staňkova naopak vše teprve čeká. V těchto hodinách jim Ruhul Kajol předkresluje motivy, které budou pod jeho vedením od zítřka vyplňovat barvami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úsilí i radost dětí při malování chodníků zachytil Ondřej Wolf

„Je nádherné sledovat zájem dětí, které malují s velkým nasazením, s radostí a bez únavy. Těší se nejen na předání, ale také na překvapení, kterým se chtějí s Kajolem rozloučit,“ dodává vedoucí projektu Dagmar Bálková.

Oba obrazy budou školám slavnostně předány v úterý 7. října dopoledne.

Pardubičtí školáci zdobí město neobvyklými malbami | Foto: Ivana Netušilová

Ondřej Wolf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme