Volný večer v Praze si američtí vojáci užili. Na koncert v La Fabrice dorazili v civilu

Američtí vojáci, kteří Českem projíždějí na domovskou základnu v Německu, měli den volna. Několik hudebníků v čele s Davidem Kollerem pro ně odpoledne zahrálo před ruzyňskými kasárnami, večer se pak koncert přesunul do holešovického divadla La Fabrika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na koncertu na podporu spojeneckého konvoje, který se uskutečnil v úterý odpoledne před areálem kasáren v Praze-Ruzyni, vystoupila například skupina Taxmeni

Na koncertu na podporu spojeneckého konvoje, který se uskutečnil v úterý odpoledne před areálem kasáren v Praze-Ruzyni, vystoupila například skupina Taxmeni | Zdroj: ČTK

Za zhruba 2,5 hodiny se na pódiu vystřídalo několik interpretů. Celý večer otevřel Jiří Suchý, několik skladeb odehrál také Petr Janda a na závěr vystoupil opět David Koller, tentokrát i se svou kapelou.

Koncert si nenechali ujít ani příslušníci české armády, na rozdíl od nich ale několik desítek amerických vojáků dorazilo v civilu. Po dlouhých přesunech v posledních dnech byli rádi, že mají volný večer.

Návštěvníci si mohli povšimnout, že se jedná vesměs o mladé a poměrně nevysoké muže. Koncert si američtí vojáci očividně užívali, na electroswingové Mydy Rabycad někteří z nich dokonce tančili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na počest amerických vojáků se v Praze uskutečnily dva koncerty – u ruzyňských kasáren a v La Fabrice

Největší hity Davida Kollera už ale v sále poslouchalo v podstatě jen české publikum.

Američtí vojáci většinou zvolili ústup na bar nebo na dvůr na cigaretu.

Celý koncert, na jehož průběh dohlížel i ministr obrany Martin Stropnický z hnutí ANO, se obešel bez incidentů a jakýchkoli protestů ze strany odpůrců amerického konvoje.

Američtí vojáci jsou z přijetí v České republice nadšení, pochvalují si hlavně to, jak se k nim lidé chovají přátelsky. Dostávají také spoustu dárků, především pivo v plechovkách.

Příjezd amerického konvoje k ruzyňským kasárnám | Foto: Filip Jandourek

Eva Rajlichová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme