Vyšel z vězení a hned ho zase zadrželi. Lihový boss Březina na svobodě dlouho nepobyl

Šéf takzvané lihové mafie Radek Březina si svobodu dlouho neužil. Ihned poté, co byl propuštěn z vězení po odpykání trestu, byla na něj uvalena vazba a Březina tak opět putoval do cely.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Březina u soudu v Olomouci

Radek Březina u soudu v Olomouci | Foto: Lenka Kratochvílová | Zdroj: Český rozhlas

Březina byl propuštěn po odpykání šestnácti měsíců vězení za ukrývání zbraní v budově bývalého areálu Svitavu ve Zlíně. Na svobodě ale není.

Vrchní soud v Olomouci lihového bosse na žádost státního zástupce poslal do vazby. Soud se tak rozhodl proto, že je Březina nepravomocně odsouzený za nelegální obchody s lihem.

Šéfa lihové mafie Radka Březinu poslal soud na 13 let do vězení

Číst článek

„Vrchní soud rozhodl uvedeným způsobem nejen proto, že obžalovaný byl již nepravomocně odsouzen k výraznému trestu odnětí svobody na 13 let se zařazením do věznice se zvýšenou ostrahou, ale také vzhledem k závažnosti a charakteru spáchané trestné činnosti,“ popsal mluvčí soudu Vladimír Lichnovský.

Podle Březinova advokáta Filipa Opatřila se soud obává útěku jeho mandanta a také, že by mohlo dojít k opakování trestné činnosti. Březina si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, jestli proti rozhodnutí soudu o vazbě podá stížnost.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme