Z mostu na D1 u Hranic házeli muži dřevo na dálnici, poškodili 25 aut

Policisté pátrají po lidech, kteří házeli kusy dřeva ze tří mostů na 308. kilometru dálnice D1 u Hranic na Přerovsku. Podle policie byli pachatelé zřejmě dva. Poškodili 25 aut a kamionů, nejméně jednoho člověka zranili. Na zhruba hodinu také zcela zastavili provoz na dálnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů | Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouck (HZSOK)

Řidiče polského kamionu Mariana trefil kus dřeva do předního skla. Má poničené dveře, karoserii a rozbitá přední světla. Viděl, jak neznámí útočníci shazují kusy dřeva ze dvou mostů.

Ivana Jaglářová z Orlové se vracela domů ze služební cesty. Najednou si všimla, že auta před ní nějak divně kličkují.

Přehrát

00:00 / 00:00

S účastníky nehody na dálnici D1 mluvila přímo na místě redaktorka Monika Tomášková

„Jela jsem po dálnici a z mostu letělo ‚něco‘. Proletělo mi to kolem okna. Údajně nějaké dřevo, ale co to bylo, nevím – já jsem si myslela, že to byla srna,“ popisuje. Vzápětí si o dřevěné špalky prorazila hned tři pneumatiky.

Řidiče kamionu Michala trefil kus dřeva do předního skla. „Byla to velká rána. Já jsem to vůbec nečekal, v té tmě to nevidíte. Museli vědět dobře, co dělají, když to házeli všichni zároveň,“ přemítá. Dalšímu z řidičů vletěl úlomek skla do oka.

Celý případ teď řeší policie. „Mělo dojít k nálezu dřevěných předmětů na více místech. Nicméně zda nález těchto předmětů souvisí s událostí u mostu u sjezdu na Hranice, je předmětem dalšího šetření,“ říká krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Výši škody se chystá v nejbližší době vyčíslit.

Monika Pustovková, mka, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme