Z mostu na pražském Klárově se utrhl velký kus betonu, vliv mohla mít nadměrná doprava

Nad hotelem Hoffmeister v Chotkově ulici v Praze se z mostu utrhl betonový blok. Panel o velikosti zhruba 5 krát 20 metrů se zastavil na trávě ve svahu. Nikoho nezranil. Majitel hoteli nechal hosty ze dvou pokojů přemístit do přední části budovy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští hasiči zasahovali v Chotkově ulici, kde vypadl z mostní konstrukce betonový panel

Pražští hasiči zasahovali v Chotkově ulici, kde vypadl z mostní konstrukce betonový panel | Foto: HZS hl. m. Prahy, Leoš Kučera | Zdroj: ČTK

Nikdo zatím nedokáže říct, jaký je stav mostu a zda nehrozí pád i dalších desek. Statik by měl do dvou dnů vypracovat znalecký posudek. Podle něj mohla k pádu desky přispět nadměrná doprava.

„Pravá příčinu se teprve musí zjistit. Samozřejmě velký vliv ale mají dynamické účinky od dopravy,“ vysvětlil specialista na mosty Antonín Semecký z Technické správy komunikací.

Doprava v místě není omezena, tramvaje a auta tam však musí projíždět sníženou rychlostí.

„Ze strany od Klárova směrem do Chotkových sadů se jezdí po tramvajovém pásu, protože na vozovce jsou vozidla policie, dopravního podniku a podobně,“ řekl dopoledne mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

V přilehlém hotelu Hoffmeister hasiči preventivně evakuovali lidi ze dvou pokojů. „Protože tam je ještě panel, který je trochu nakloněný, tak jsme z preventivních důvodů přesunuli hosty z pokojů, které jsou přímo pod tím, do jiných prostor hotelu,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Havrda.

Pražští hasiči zasahovali v Chotkově ulici, kde vypadl z mostní konstrukce betonový panel | Foto: ČTK HZS hl. m. Prahy Leoš Kučera

mka, Magdaléna Medková, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme