Z Nového Veselí si řidiči na autech odvážejí asfalt

Tropické teploty přinášejí na silnice Česka tradiční problém – roztékající se asfalt. V Novém Veselí na Žďársku je silnice natolik rozměklá, že ji místní lidé nemohou ani přejít. Situace se přitom řeší už léta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava silnice

Oprava silnice | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

„Problém s touto silnicí je velký a pořád se to řeší, řeší a nevyřeší,“ řekl Miloslav Landsman, který u silnice žije.

Černé koleje věstí problém už desítky metrů předem. Rozteklou silnici v Novém Veselí kola automobilů doslova přenášejí tam a zase nazpátek.

„Lepí se to na kola, na všechno, na boty a na podrážky. Ani Bobíka nemůžeme pustit ven, protože to přinese na tlapkách domů,“ dodal Miloslav Landsman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Daniela Burdy z okolí rozteklé silnice na Radiožurnálu.mp3

Na jedné straně silnice přitom chybí chodník a mladá maminka s kočárkem si musí dobře rozmyslet, jestli na druhou stranu přejít nebo raději ušetřit podrážky a zůstat doma. „Přes silnici vůbec nepřejdete,“ řekla.

Neustálé přisypávání štěrku až k hranici, při které můžeme mluvit o polní cestě, je pro obyvatele Nového Veselí jen malou útěchou. Kamínky od projíždějících aut nebezpečně odletují.

Rozteklá silnice v Novém Veselí, kterou sami silničáři v tomto ohledu považují za nejhorší na Vysočině, bude v srpnu opravena.

Daniel Burda, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme