Z vraždy v Klánovickém lese byl obviněn padesátiletý muž

Z vraždy hledače pokladů v Klánovickém lese v Praze byl v úterý obviněn padesátiletý muž, oznámila to dnes pražská policie. Zavražděný třiatřicetiletý muž se podle dřívějších informací vypravil do lesa pátrat po cenných věcech s pomocí detektoru kovů. Obviněný muž ho prý zastřelil proto, že se bál o lup, který v lese zakopal. Mrtvolu pak zapálil, aby zahladil stopy. Muži hrozí až výjimečný trest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klánovický les

Klánovický les | Foto: Petr Vilgus, Wikimedia Commons

Padesátiletý recidivista se kriminalistům přiznal ve vězení. Tam si odpykával trest za vloupání a ublížení na zdraví.

Právě vloupání, při kterém pachatel postřelil muže ze sousedního domu, se mu stalo osudným. Policisté totiž zjistili, že byla použita stejná zbraň jako při vraždě v Klánovickém lese.

„Balistickým zkoumáním bylo ověřeno, že tato zbraň byla už použita skoro půl roku před tím, při vloupáním do bytu v Horních Počernicích,“ řekl šéf oddělení vražd pražské policie Josef Mareš.

Obviněného policie stíhá i pro 25 krádeží vloupáním, kterých se dopouštěl od roku 2006. Lup si schovával právě v Klánovickém lese, kam ho chodil každý týden kontrolovat.

Hledače pokladů zabil podle policie proto, že se obával, aby kořist nenašel. Po krátké potyčce ho zastřelil. K mrtvole se o den později vrátil a zapálil ji, aby zahladil stopy.

Po vraždě přesunul lup do lesů na Berounsku. Ve středu ho vydal policistům. Obsahoval více než milionovou hotovost, několik kilogramů šperků a několik zbraní.

„Na místě činu při prověrce výpovědi v Klánovickém lese ukázal takové podrobnosti, že nemáme pochybnosti, že máme správného pachatele,“ uvedl Mareš.

Policisté loni v říjnu oznámili, že anonymní dárce nabídl za informaci vedoucí k odhalení pachatele vraždy odměnu v řádu desítek tisíc korun.

Policie po nálezu mrtvoly dělala v lese na okraji Prahy několik rozsáhlých pátracích akcí. Účastnily se jich někdy i stovky policistů.

ČTK, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme