Žáci hokejové školy v Liberci dostali vysvědčení na stadionu Bílých Tygrů

27. červen 2014

Hokejová základní škola v Liberci se rozhodla svým žákům předat vysvědčení mimo školní budovu. Místem slavnostního zakončení školního roku se stala hokejová aréna, která je domovem týmu Bílí Tygři Liberec.

Žáci hokejové školy v Liberci si pro vysvědčení přišli do hokejové arény. Kromě úřední listiny se známkami z jednotlivých předmětů získali někteří studenti i jiná ocenění.

„Kromě toho, že jsou zde vyhlášeni žáci s nejlepšími studijními výsledky, tak se tu vyhlašují i nejlepší žáci sportovních tříd a nejlepší sportovec školy. Snažíme se, aby se toho vždy zúčastnil některý z hokejistů A týmu. Pro letošek to byl Tomáš Filippi,“ vysvětluje tiskový mluvčí libereckého hokejového klubu Martin Kadlec.

Hokejista Filippi pozdravil studenty a zavzpomínal na časy, kdy pravidelně usedal do lavic Základní školy U Školy.

„Chodil jsem do školy U Školy jenom jeden rok, do deváté třídy. Hezky na to vzpomínám, jsou to dobré zážitky ze školy, kdy se dělají blbosti s klukama. V deváté třídě jsem byl ještě jeden z těch lepších studentů, pak už to radši nechci komentovat,“ popisuje s úsměvem Tomáš Filippi.

Mladší žáčci se na podzim vrátí do stejných školních lavic, ale z devátých tříd zamíří studenti do jiných škol. Třídní učitelka 9. A Vlasta Sabáčková proto měla jednu z hlavních rolí při předávání posledního vysvědčení svým žákům.

„Je to moje první třída, takže jsem z toho taková smutná. Byli úplně nejlepší a hodně jsme si to užívali,“ říká na konci slavnostního zakončení třídní učitelka.

Studenti držící v ruce vysvědčení si mohou přes prázdniny od školy odpočinout. V některých případech prázdninová dobrodružství možná přeruší hokejové tréninky. V září se ale opět budou muset vrátit do školních lavic.

autoři: David Nyč , ako
Spustit audio