Žáci v Kopřivnici si prodloužili prázdniny. Stavební firma ve škole nestihla opravit toalety

Kvůli nedokončené rekonstrukci toalet v hlavní budově začal v ZŠ Alšově školní rok až toto pondělí. Zatímco se školáci z prodlouženého volna radovali, některým rodičům situace způsobila komplikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

škola, vzdělávání, ve škole, studium, školáci, výuka, učení

škola, vzdělávání, ve škole, studium, školáci, výuka, učení | Foto: CC0 Public domain

„Je to dobré, ale už se tam těším, protože mě baví čeština,“ vyjádřil se k odloženému startu školního roku malý Kája, který letos nastupuje do druhé třídy. Jeho rodiče ale projevili nad neobvyklou situací menší nadšení, kvůli vlastnímu pracovnímu vytížení museli o pomoc s hlídáním syna požádat babičku. Někteří se ale na pomoc prarodičů spolehnout nemohou, museli tedy hledat jiné možnosti hlídání.

Nový školní rok začíná i 115 tisícům prvňáčků. Některé postižené děti přestoupily na běžnou školu

Číst článek

Žáci mohou přijít o kulturní akce
Ředitel školy Milan Bureš nechal kvůli nečekanému prodloužení prázdnin otevřít školní družinu, zájem o ní byl prý ale velmi nízký. Možnost nechat tu své děti využilo pouze devět rodičů.

Stavební firma ještě první zářijový týden dokončovala práce. Učitelé i žáci se proto nyní musí připravit na svižnější výuku, aby dohnali vše potřebné. Podle učitele prvního stupně Zdeňka Krajíře se do konce pololetí vše stihne. Ředitel ale naznačil, že všech 400 žáků školy možná přijde o některé kulturní a sportovní akce, které budou muset ustoupit výuce.

Michal Polášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme