Začíná podzimní Flora Olomouc, nabídne dny vína i bludiště z ovoce a zeleniny

Zahrada je hra. Tak zní motto letošní podzimní Flory, která začíná na olomouckém výstavišti a bude trvat až do neděle. Organizátoři mají připravenou zábavu pro děti i dospělé. Chybět nebudou ani tradiční zahradnické trhy nebo rozkvetlé památky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na olomouckém výstaviště začíná podzimní Flora, potrvá do neděle

Na olomouckém výstaviště začíná podzimní Flora, potrvá do neděle | Foto: Blanka Mazalová | Zdroj: Český rozhlas

Pro malé návštěvníky je připraveno bludiště z ovoce a zeleniny, skákací panáci, šachy nebo netradiční hra Člověče, nezlob se. Dospělí se zase mohou těšit na kuchařskou show, řízené degustace vína nebo košt pálenek.

Součástí podzimní Flory je i festival gastronomie a nápojů Olima, který nabídne i dny moravských vín. „Dny budou doplněny řízenými degustacemi vín a přednáškami vinařů,“ upřesňuje mluvčí výstaviště Adam Fritscher.

Víno se ale nebude jen pít, jednou z atrakcí je i unikátní rodokmen révy vinné od aranžérky Pavlíny Švecové. „Červeně jsme na něm vyznačili odrůdy vinné révy, které se používaly vícekrát,“ popisuje aranžérka.

Během podzimní Flory rozkvete i pět olomouckých památek. Květinová výzdoba bude v kostele sv. Mořice, Michala a Zvěstování Páně. Květinami rozkvete i barokní sloup Nejsvětější Trojice.

Rodokmen vína od aranžérky Pavlíny Švecové | Foto: Blanka Mazalová

Blanka Mazalová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme