Zájem o půjčovny kol v Jižních Čechách roste, cyklisté se hlásí i v zimě

České dráhy v této sezoně půjčily turistům v Jihočeském kraji 2635 bicyklů, což je o 952 více než loni. Jde o nejvíce zapůjčených kol za dobu, co České dráhy tento servis nabízejí. Jihočeský kraj poskytuje nejrozsáhlejší a nejdéle existující síť půjčoven v republice. ČTK o tom informovala tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cykloturistika (ilustrační snímek).

Cykloturistika (ilustrační snímek). | Foto: Fotobanka Profimedia

V Jihočeském kraji je pět celoročně otevřených půjčoven - v Třeboni, na zastávce Třeboň lázně, Jindřichově Hradci, Veselí nad Lužnicí a v Táboře. V hlavní cyklistické sezoně se navíc otevírá ještě dalších šest půjčoven. Cestující je mohou využít v Horní Plané, Volarech, Písku, Strakonicích, Českém Krumlově a Lipně nad Vltavou. Od června do konce září se nabídka rozšiřuje o šumavskou půjčovnu v Nové Peci a v Černé v Pošumaví. Největší zájem o využití této služby je v Třeboni. V této sezoně si tam lidé vypůjčili 463 kol.

Celkem v Česku si cestující letos vypůjčili 8332 kol. Je to o 2802 více než v loňském roce. V Jihočeském kraji České dráhy tento servis nabízejí klientům už 14 let.

Podle Pistoriusové roste i počet lidí cestujících s koly. Od ledna do konce září tuto možnost využilo přibližně 750 000 lidí.

"Tradičně největší zájem o cestování s jízdními koly je během prázdninových měsíců červenec a srpen, kdy měsíčně přepravujeme přes 150 000 cyklistů. Další silný měsíc představuje červen a také září. Desítky až stovky cyklistů, podle vývoje počasí, přepravíme ale také v zimních měsících," uvedl ředitel odboru obchodu osobní dopravy Českých drah Jiří Ješeta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme