Záruku za státní dotaci pro Grand Prix v Brně má podle vlády převzít kraj

Státní dotaci pro brněnskou Grand Prix vláda podmiňuje zárukou Jihomoravského kraje. Kabinet dnes sice rozhodl, že 30 milionů korun organizátorům Velké ceny přepošle, má ale několik podmínek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grand Prix 2014 na Masarykově okruhu

Grand Prix 2014 na Masarykově okruhu | Foto: Automotodrom Brno

Vláda chce vidět letošní účetnictví závodu. Dotaci pak má za promotéry převzít Jihomoravský kraj. Ten musí podle ministra školství Marcela Chládka z ČSSD splnit i takzvanou notifikaci.

„Jihomoravský kraj nám musí písemně garantovat, že tyto finanční prostředky nebudou využity v rozporu s evropským právem,“ vysvětlil.

„Pokud nebudou schopni – a mám informaci, že Jihomoravský kraj se k tomu chce zavázat – využít prostředky v souladu s evropským právem, tak tu dotaci vrátí,“ dodal Chládek.

30milionovou dotaci na letošní ročník Grand Prix schválila vláda už v červenci. Autoklub ČR ani Automotodrom Brno ale částku nechtějí kvůli povinnostem převzít. Závod mistrovství světa silničních motocyklů je dlouhodobě ve ztrátě a hrozí, že bez dotace skončí.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme