Železničáři nasadili na odklízení nehody nedaleko Chlumce nad Cidlinou speciální tank

Do odstraňování následků nehody na železniční trati u Převýšova na Chlumecku se nově zapojil speciální vyprošťovací tank i další těžká technika. U Převýšova v neděli vykolejilo 15 vagonů s uhlím. Kvůli několika stům metrů poničených kolejí je trať mezi Chlumcem nad Cidlinou a Velkým Osekem uzavřená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda vlaku u Převýšova nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Pomoci s odklízením vagonů přijel i speciální vyprošťovací tank

Nehoda vlaku u Převýšova nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Pomoci s odklízením vagonů přijel i speciální vyprošťovací tank | Foto: Jiří Fremuth | Zdroj: Český rozhlas

Pětačtyřicetitunový tank dorazil k vykolejeným vagónům dnes zhruba kolem půl deváté ráno. Už před tím dva bagry začaly vykládat z převrácených vagonů uhlí, aby je odlehčily.

Jeden vagon se podařilo nakolejit už včera a ráno ho lokomotiva odtáhla, čtrnáct dalších, které zbývají, by měl vyprošťovací tank pomoci vrátit na koleje. Pokud by to nešlo, alespoň je odtáhne stranou, aby nebránily opravě 350 metrů poničené trati.

Pojem tank je v případě mohutného vyprošťovacího stroje na místě, je totiž postavený na podvozku ruského tanku T72. Aby si poradil s těžkými předměty, je vybavený například silným navijákem nebo jeřábovým ramenem.

Výluka na trati komplikuje cestování tisícům lidí. Zda se provoz na železnici podaří obnovit do neděle, jak zněly poslední odhady, napoví dnešek a zítřek.

U Převyšova vykolejil vlak | Foto: Český rozhlas

Jiří Fremuth, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme