Zlínský náměstek chtěl zneužít své pravomoci a přidělit obecní byt své přítelkyni

Náměstek primátora města Zlína Dalibor Stříbný (ANO) chtěl zneužít své pravomoci a přidělit obecní byt své přítelkyni mimo pořadník. Po odhalení sám odstoupil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baťova vila ve Zlíně

Baťova vila ve Zlíně | Foto: Wikimedia Commons

Byt, který chtěl nechat přidělit své přítelkyni, se nachází v Podlesí na sídlišti Jižní Svahy. Spolu s přidělením měla být uzavřena i smlouva o budoucí smlouvě o převodu bytové jednotky do majetku nájemkyně.

Stříbný se za svůj čin omluvil. „Chtěl jsem pomoci a nedomyslel jsem to do konce, je to moje hloupost a nezkušenost, ze které vyvozuji osobní zodpovědnost," řekl.

„Dostal jsem podnět, a ten se potvrdil. Jde o lidské i politické selhání. Tyto praktiky nehodláme tolerovat a od příchodu do politiky se vůči nim vymezujeme, jak já, tak i lídr našeho koaličního partnera Patrik Kamas (ANO). Je dobře, že Dalibor Stříbný z rady v nejkratší možné době odejde," komentoval situaci primátor Miroslav Adámek (STAN).

Stříbný byl uvolněným radním, na starosti měl kulturu a bydlení. Jeho funkce bude dočasně vykonávat primátor. ANO mezitím navrhne, kdo náměstka nahradí. Primátorův náměstek a lídr ANO do voleb Kamas by rád vyřešil současnou situaci již na příštím zastupitelstvu, tedy 15. září.

Odstoupení Stříbného je první změnou ve vedení města od voleb 2014. Od té doby ve městě vládne koalice Starostů a nezávislých a ANO. Složení koalice se měnit nebude.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme