Zpoždění při modernizaci dálnice D1 u Velké Bíteše bude řešit soud

Prodloužení modernizace dálnice D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší bude řešit soud. Ředitelství silnic a dálnic se nedohodlo s firmou OHL ŽS, kdo je hlavním viníkem tříměsíčního zpoždění stavby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

„Bylo rozhodnuto, že pokud se nedomluvíme na míře zavinění časového skluzu, tak se budeme soudit,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„ŘSD v tuto chvíli dokončuje přípravu všech potřebných dokladů a dokumentů tak, abychom mohli podat soudu vše, co je potřebné, abychom mohli tuto věc nechat rozhodnout,“ uvedl Rýdl.

V úseku zatím silničáři dokončili modernizaci první poloviny dálnice ve směru na Brno. Druhou polovinu komunikace ve směru na Prahu začnou opravovat až na jaře. Opravy devítikilometrového úseku provádí Sdružení D1 Lhotka - Velká Bíteš tvořené firmami OHL ŽS a Apline Bau CZ.

Kromě této části loni začala modernizace také na dalších třech úsecích u Psářů, Lokte a u Jihlavy. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se mají modernizovat postupně.

Modernizace D1 | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme