Zřejmě opilý muž střílel poblíž školy v Sudoměřicích na Hodonínsku, nikomu se nic nestalo

V Sudoměřicích na Hodonínsku policisté zadrželi střelce. Českému rozhlasu to potvrdil starosta obce Stanislav Tomšej. Pravděpodobně opilý muž střílel poblíž tamní mateřské a základní školy. Děti se ukryly ve školní jídelně. Nikomu se nic nestalo. Policisté už děti předávají rodičům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

paragraf - policie - ilustr. foto

paragraf - policie - ilustr. foto | Foto: Ladislav Bába

„Policistům se podařilo zjistit, že střelba měla vycházet z krátké střelné zbraně, kterou jsme také poté na místě nalezli a zajistili,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí policie Petr Zámečník.

„Situace na místě je v této době klidná, zákrok je ukončen a také nikdo ze zdejších obyvatel ani nikdo jiný nebyl zraněn či nějak ohrožen na životě,“ dodal.

Vše se odehrálo na hlavní sudoměřické ulici přímo naproti místní škole. Muž vyběhl na ulici a začal střílet. Podle policistů nejspíš bez záměru zasáhnout někoho konkrétního. Zda byla zbraň jeho a držel ji legálně, budou policisté teprve zjišťovat.

Ve vesnici způsobila událost veliké pozdvižení. Paradoxně ale většinu místních nevystrašila samotná střelba, zaujal je až příjezd několika policejních aut.

Jak uvedla krajská policejní mluvčí Štěpánka Komárová, střelce zajistila policie v domě v blízkosti školy, když spal. Poté ho přepravila na policejní služebnu a celým případem se nadále zabývá.

Do Sudoměřic vyjela i záchranná služba, která však podle její mluvčí Barbory Zuchové nemusela zasahovat.

„Jsem rád, že dnešní akce v Sudoměřicích prokázala připravenost jihomoravské policie rychle a úspěšně zasáhnout,“ ocenil jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme