Zřícení budovy na chlapce v Dubňanech policie šetří jako usmrcení z nedbalosti. Město chce objekt zdemolovat

Zborcení části domu v Dubňanech na Hodonínsku z minulého čtvrtka prověřuje policie jako možné usmrcení z nedbalosti. V troskách budovy na okraji města zahynul čtrnáctiletý chlapec, jeho o dva roky starší kamarád se vážně zranil. Rozestavěný objekt nebyl proti vstupu nijak zabezpečen. Patří soukromé firmě, která je v likvidaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zřícená část domu v Dubňanech na Hodonínsku, kde zahynul čtrnáctiletý chlapec.

Zřícená část domu v Dubňanech na Hodonínsku, kde zahynul čtrnáctiletý chlapec. | Foto: Štěpánka Kadlečková | Zdroj: Český rozhlas

„Probíhají nutné procesní úkony, mezi které patří například vyžádání odborného stanoviska o stavu objektu, o tom zda byl řádně zabezpečen, jak byl zabezpečen, případně kdo za něj zodpovídal a jakou tíhu nese,“ vysvětluje mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Areál město na vlastní náklady ještě minulý týden z části oplotilo a osadilo výstražnými cedulemi.

Na chlapce v Dubňanech spadl strop. Jeden zemřel, druhý je těžce raněný

Číst článek

„Domníváme se, že nejúčinnějším opatření m by byla demolice. K tomu my samozřejmě nemáme jakoukoli pravomoc,“ dodává starosta Dubňan František Tříska ze Svobodné občanské samosprávy.

Stavbu také pravidelně monitoruje městská policie.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme