Prskavce v Riu podporuje rodina i přítelkyně. Cestu 'malej Jířa' platil ze svého

Je zvyklý mít kolem sebe ty nejbližší a totéž si přál i pro největší závod kariéry. Táta Jiřího Prskavce trénuje, přítelkyni, mámě a dalším příbuzným pak úřadující mistr světa ve vodním slalomu na cestu na olympijské hry do dalekého Ria přispěl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiřímu Prskavcovi dělá v Riu společnost nejen Kateřina Kudějová

Jiřímu Prskavcovi dělá v Riu společnost nejen Kateřina Kudějová | Foto: Český olympijský výbor

„Myslím si, že je rád, že za ním rodina přijela. Má tu přítelkyni, tetu, strejdu, babičku. Ubytování nám malý Jířa zaplatil, takže si nás tak trošku pozval,“ říká maminka Marcela Prskavcová.

V rodinném týmu obvykle zastává funkci fyzioterapeutky, teď je z ní nervózní fanynka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Ria vyrazila Jiřího Prskavce podpořit téměř celá rodina

„Maminka mě vždycky uklidní, ale nesmím za ní chodit před závodem. Dnes byla tak rozklepaná, až to bylo hrozné. Rodina je pro mě hrozně důležité a přispět jim, aby přijeli, je samozřejmost. Nemůžu jim zaplati pětihvězdičkový hotel, ale něco jsme našli,“ vysvětluje Jiří Prskavec.

A i když je zmíněné ubytování kousek od slalomářské dráhy, s Jiřím Prskavcem mladším se rodina zatím viděla jen jednou, možná aby ho moc nerozptylovala. I proto asi proti skoro až hujerovské výpravě otec a trenér největšího aspiranta olympijského zlata neprotestuje.

„Je pro něj dobře, že tu má podporu rodiny. Dodává mu to sílu, ne nervozitu,“ myslí si Jiří Prskavec starší.

Rodina za ním cestovala tisíce kilometrů a výjezd nebyl nejlevnější. Jiří Prskavec se ale před blízkými nebude chtít předvádět, i když bude v publiku přítelkyně.

„Já se chci předvést vždycky a asi se mi na startu nevybaví, že bych se měl předvádět kvůli ní nebo kvůli rodině,“ přemýšlí Jiří Prskavec mladší. Ale radovat se s nimi z olympijské medaile by jistě špatné nebylo, zatím má za sebou první kvalifikační krok.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme