Sáblíková olympijskou časovku nepojede. Arbitráž její žalobu zamítla

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení a česká reprezentantka do poslední chvíle v možný start doufala. Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) ale po dlouhém procesu zamítla její žalobu proti nezařazení do startovní listiny. Martina Sáblíková se tak v cyklistické časovce v olympijském Riu nepředstaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem

Martina Sáblíková při dnešním závodě s hromadným startem | Foto: Jan Brychta

Martina Sáblíková měla vědět, jestli do olympijské časovky cyklistek nastoupí, nebo ne, už v neděli.

Sportovní arbitrážní soud měl ale kvůli Rusům rekordní množství práce, takže projednání žaloby Českého olympijského výboru odložil.

Sáblíková se původně domnívala, že si devátým místem v redukovaném pořadí časovky na loňském mistrovství světa zajistila olympijský start. Při zveřejnění kvalifikovaných zemí před dvěma měsíci ale vyšlo najevo, že ČR žádné účastnické místo nezískala.

Právní tým Sáblíkové, v čele s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem, se u arbritráže snažil zvrátit rozhodnutí Mezinárodní cyklistické unie, která neumístila českou reprezentantku do stratovní listiny kvůli nesplněným kvalifikačním kritériím.

Právník Šťovíček: Martina bojovala, chyba se stala už minulý rok

Číst článek

CAS se zabývala žalobou Sáblíkové již v pondělí, kdy se uskutečnilo více než hodinu a půl dlouhé slyšení, kterého se zúčastnila i samotná česká sportovkyně. Definitivní rozhodutí však tribunál zveřejnil až v úterý, tedy jeden den před startem olympijské časovky.

Místo Zabelinské Sáblíková v Riu nepojede. Ruska uspěla s odvoláním u arbitráže

Číst článek

Sáblíková se tak v Riu nestane, narozdíl od běžkyně Evy Vrabcové Nývltové, další českou sportovkyní, která by vedle zimní olympiády zaznamenala start i na letních hrách.

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme