Z realitního makléře byl málem olympijský medailista. Slalomář Gebas plánuje ve sportu polevit

V osmé třídě si nakreslil do sešitu olympijské kruhy a od té doby o olympiádě snil. V Riu se kanoista Vítězslav Gebas ve 32 letech dočkal. A málem získal i medaili. Chybělo mu k ní 13 setin sekundy. Přitom ani nedělá vodní slalom profesionálně – pracuje jako realitní makléř.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Vítězslav Gebas skončil ve vodním slalomu čtvrtý

Kanoista Vítězslav Gebas skončil ve vodním slalomu čtvrtý | Zdroj: ČTK

Běžně chodí z tréninku do práce nebo naopak. Obchoduje s realitami a k tomu dělá Vítězslav Gebas vodní slalom.

Kvůli svému velkému vytížení a pocitu, že mu sport nevrací tolik, kolik do něj dává – ať už peněz nebo úsilí –, chtěl kolikrát vrcholovou kariéru ukončit. Teď navíc přišel další bolestný moment – velmi těsné čtvrté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomář Vítězslav Gebas běžně střídá vrcholový sport s povoláním realitního makléře, což mu podle jeho kouče Jiřího Rohana pomáhá

„Kdyby mi to někdo řekl před závody, asi bych řekl, že čtvrté místo nechci. Radši bych byl desátý. Popravdě jsem si věřil. Teď jsem spíš zklamaný, ale až se časem ohlédnu, třeba si řeknu, že to bylo dobrý,“ zamyslel se Gebas.

A možná takhle výborný výsledek – Gebas dosud nikdy nebyl ani ve finále mistrovství světa – vznikl právě i díky tomu, že má kanoista pražského USK také jiné zájmy a starosti než jen slalom.

„Myslím si, že je to super. Spousta lidí se umí soustředit jen na jednu věc, ale většina těch, co jsou do života, potřebuje dělat víc věcí najednou a neupnout se jen na jednu,“ řekl jeho trenér Jiří Rohan, kterého asi čeká se svěřencem Gebasem pohovor, jak to bude dál.

Dvaatřicetiletý kanoista se totiž chce víc věnovat rodině, která byla kvůli práci a sportu dočasně na vedlejší koleji.

„Teď je to asi na pořadu dne. Času, co jsem tomu věnoval, bylo víc a z celého toho cyklu šla nejvíc stranou manželka. Od ní mám obrovskou podporu, bez ní bych to nedal. Bylo by správný, kdyby se příští kroky netočily jenom kolem mě, ale abych dělal i věci pro ně,“ uznal Gebas.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme