Finále tenisu můžou v Riu obsadit Češky. Na olympijských hrách v pátek odstartuje i atletika

Po zlatém čtvrtku judisty Lukáše Krpálka čekají v pátek na olympijských hrách v Riu bitvy o finálové účasti české tenistky. Představí se v nich jak deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou, tak i singlistka Petra Kvitová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jako Muhammad Ali. Fotografové zachytili zlatý triumf českého judisty Lukáše Krpálka na olympijských hrách v Riu z netradiční perspektivy

Jako Muhammad Ali. Fotografové zachytili zlatý triumf českého judisty Lukáše Krpálka na olympijských hrách v Riu z netradiční perspektivy | Zdroj: ČTK

Česká tenisová jednička Petra Kvitová naskočí do semifinálového boje s Portoričankou Mónicou Puigovou v 17:00.

V totožný čas by měly na tenisový kurt vyběhnout také deblistky Barbora Strýcová a Lucie Šafářová, které vyzvou Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou. Ve 21:30 narazí Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na švýcarské reprezentantky Timeu Baczinskou a Martinu Hingisovou.

Poprvé na letošních olympijských hrách dostane prostor také královna sportu atletika. Do soutěží se zapojí po půl třetí odpoledne středoevropského letního času sedmibojařky Eliška Klučinová s Kateřinou Cachovou.

Krátce po nich, ve 14:50 a v 15:10, čekají semifinále olympijské medailisty z Londýna – skifaře Ondřeje Synka a Mirku Topinkovou Knapkovou. Petr Koukal po čtvrteční porážce odehraje další duel v badmintonu. Do turnaje v 15:45 také zasáhne Kristína Gavnholt.

Na vodě se opět představí surfaři Karel Lavický, Veronika Kozelská a Viktor Teplý, jejichž závody začínají v 18:00. Plavec Jan Micka má v 18:40 na programu rozplavbu na 1500 metrů volným způsobem a o necelé dvě hodiny dříve poplave čtveřice českých reprezentantek Simona Baumrtová, Martina Moravčíková, Barbora Seemanová, Lucie Svěcená rozplavbu polohového závodu na 4 x 100 metrů.

Zlatý Lukáš Krpálek: Tomuhle dlouho neuvěřím

Číst článek

Češi ve čtvrtek slavili Krpálkův triumf

Česká republika se v šestém soutěžním dni olympijských her dočkala první zlaté medaile. Judista Lukáš Krpálek ji vydřel ve váhové kategorii do 100 kilogramů a bezprostředně po historickém úspěchu zavzpomínal na zesnulého kamaráda Alexandra Jurečku.

Jen těsně unikly stupně vítězům deblkanoistům Jonáši Kašparovi a Marku Šindlerovi a kajakářce Kateřině Kudějové. Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Markétou Slukovou naopak do bojů o cenné kovy nezasáhnou. Nad ránem středoevropského letního času podlehly v třísetovém souboji Ruskám 19:21, 21:12, 10:15.

Plavkyně Simona Baumrtová vůbec nepostoupila z rozplavby na trati na 200 metrů motýlek a Radiožurnálu přiznala, že ji trápí zdravotní problémy, o nichž dosud nemluvila. Do páteční rozplavby polohového závodu na 4 x 100 metrů by přesto měla nastoupit.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme