Adélu Bruns neúspěch v kvalifikaci nerozhodil. Po Hrách plánuje mateřství

Je to jenom sport a jsou důležitější věci než medaile. To jsou slova puškařky Adély Bruns, bronzové medailistky z Londýna, které se úplně nevyvedl vstup do letošních Her v Riu. A neříká to jen tak, už pouze jeden olympijský závod a pak si chce dát mateřskou přestávku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adéla Bruns z kvalifikace vzduchovky na 10 metrů neprošla

Adéla Bruns z kvalifikace vzduchovky na 10 metrů neprošla | Zdroj: Reuters

První rána kvalifikace přinesla 10,8 bodu. To je bez jediné desetinky nejlepší možné skóre. „Prostě jsem vystřelila a vidím 10,8 bodu, takže dobrý. Ale nebyla to dobře vystřelená rána. V té střelbě je takových náhod, až je to neskutečné,“ hodnotila Adéla Bruns vstup do kvalifikace.

Jenže takových příjemných náhod už pak moc nebylo, a tak skončila česká reprezentantka 32., což je její nejhorší olympijský výsledek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adélu Bruns neúspěch v kvalifikaci nerozhodil, po Hrách plánuje založení rodiny, zjistil v Riu reportér ČRo Jan Suchan

„Je to sport a najde o život. Jsem strašně ráda, že už jednu medaili mám, a nechci se stresovat tím, že bych musela mít další. Když to tam spadne, je to hezké. Když ne, nic se neděje. Jsou důležitější věci,“ nepřipouští si horší výsledek bronzová medailistka z Londýna.

Přístup ke sportu je další věc, kterou má Adéla Bruns společnou se svou kamarádkou a bývalou kolegyní z národního týmu Kateřinou Emmons. Obě získaly olympijskou medaili, obě přejaly jméno svého zahraničního manžela bez typické koncovky "ová". A brzy budou třeba moct sdílet i své mateřské zážitky.

Zatímco Emmons je už počtvrté těhotná, Bruns založení rodiny plánuje teď po Riu. „Člověk nikdy neví, jestli to půjde rychle. Třeba budu ještě dva roky střílet. Ale chceme se po Riu pokoušet. Zatím plánuju, že se vrátím a budu dál střílet,“ vyhlíží budoucnost 29letá střelkyně českým fanouškům známější pod dívčím jménem Sýkorová.

První zlato má z Ria americká střelkyně Thrasherová, Češky nepostoupily z kvalifikace

Číst článek

„S Kačkou (Emmons, pozn. red) jsme se o tom hodně bavily. Když má člověk aspoň jednu babičku na hlídání, tak je rád, že může hlídat, i když by to bylo třeba jen na dvě hodinky denně,“ usmívá se Adéla Bruns.

Její příběh je ale přece jen trochu odlišný od toho Kateřiny Emmons. Navzdory olympijskému úspěchu ji znají v podstatě jen velcí sportovní fanoušci a medaile jí nepřivábila ani žádné sponzory.

„Nevím, co by se ve střelbě muselo stát. Asi furt vyhrávat olympiády. O nás není vůbec slyšet. Když střílím Světový pohár, moc atraktivní to není. Na jednu stranu je to škoda, na druhou to ze strany diváka chápu. Kdo se v tom nevyzná, vůbec neví, co střelci na stanovišti dělají,“ posteskla si Adéla Bruns.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme