Ani nevím, jak jsem vyhrála. Kvitová po zápase spěchala do ledu

Hodně překážek musela překonat Petra Kvitová, aby zdolala svou neoblíbenou soupeřku, Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Česká tenistka zvítězila 4:6 a dvakrát 6:4 a ve čtvrtfinále se utká s vítězkou duelu Serena Williamsová - Jelina Svitolinová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová udolala neoblíbenou Jekatěrinu Makarovovou

Petra Kvitová udolala neoblíbenou Jekatěrinu Makarovovou | Zdroj: ČTK

Před zápasem jste říkala: „Děj se vůle boží.“ To vás někdo nahoře pěkně potrápil.

Myslím, že mě nakonec odměnil. Po vývoji nahoru dolů ani nevím, jak jsem to vyhrála. Byl to strašný boj a budu na něj strašně ráda vzpomínat. Na konci zápasu jsem měla křeče, to se mi stalo naposledy ve finále Fed Cupu s Kerberovou. Ten pocit není příjemný, ale když se vyhraje, je to lepší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ještě před ledovou koupelí mluvil s Petrou Kvitovou reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zbyly vám ještě nějaké síly? Vzhledem k tomu, co vás čeká, je budete potřebovat.

Dám se nějak do kupy. Máme výborné regenerační centrum a výborné masáže. Zítra nemám co ztratit. Hrát se Serenou je výzva. Naposledy jsem ji porazila, takže se z toho budu snažit něco vzít a uvidíme.

Dnešní zápas mi určitě dodá spoustu psychických sil, i když možná budou ty fyzické chybět. Je to něco, co mě může posílit, když budu fyzicky dole.

Petra Kvitová je ve čtvrtfinále, otočila zápas s Ruskou Makarovovou

Číst článek

Co všechno jste musela dokázat při složitých situacích? Byl tam ztracený náskok, nevyužité mečboly…

Ten zápas měl všechno a myslím, že jsme hrály výborný tenis. Ona mě tlačila z bekhendu po lajně, tak jsem se snažila hrát do forhendu, ale ten má dlouhý a přeliftovaný.

Bylo to hrozně těžké. V prvním setu jsem měla brejk a pak jsem ho lehce prohrála. Ona měla navrch ve druhém a já to otočila. A třetí set? Vyhrála jsem game na 5:3, nevěděla jsem jak. Pak jsem vedla 40:0 a nedala jsem to. Je zvláštní, že mě to nepoložilo. Asi jsem byla tak vyflusnutá, že mě nad tím nenapadlo dumat.

Jsem ráda, že jsem to pak doreturnovala. Ten game jsem zahrála dobře. Pomohla mi jednou dvojchybou a to bylo fajn.

Šla jste se podívat i na další zápasy?

Určitě ne. Musím se schovat do ledu a vyledovat se. Byl to strašně náročný zápas a ty křeče nebyly příjemné. Chytaly mě, i když jsem třeba jen stála na returnu. Asi tomu přidalo i počasí, je trošku teplo, potila jsem se tak, že jsem se šla převléct.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme