Atmosféra v českém týmu je úžasná. Jsem ráda, že tady můžu být, říká Šafářová

I kdyby už nevyhrály žádný zápas na turnaji, olympijskou medaili už mají zajištěnou. Řeč je o českých deblistkách v Riu, protože se do semifinále ženské čtyřhry probojovaly oba české páry. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a také Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou. Posledně jmenované reprezentantky dokázaly otočit zápas proti dlouholetým světovým jedničkám a velkou zásluhu na tom mají i sportovci v hledišti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová a Lucie Šafářová

Barbora Strýcová a Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

Fandění pokřikem "Češi" už pomalu uvadalo, Lucii Šafářové a Barboře Strýcové utekl začátek druhé sady a s někdejšími světovými jedničkami Erraniovou a Vinciovou prohrávaly 4:6 a 0:3, seděly mlčky na lavičce a možná se už pomalu smiřovaly s turnajovým loučením. Mezitím se v českém hloučku sportovců naproti ozvalo odpočítávání "3,2,1 teď' a fanoušci všichni do jednoho vstali a spustili hromový řev.

Tento nápad - zřejmě z hlavy jiného tenisty Radka Štěpánka - zabral a tenistky probudil k velkému obratu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými tenistkami Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou po jejich postupu do semifinále v Riu mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„V tu chvíli nás tím opravdu nabudili a dodali nám víc takové té dravosti,“ přiznala Lucie Šafářová.

„Bylo to úžasné. I pro ně to muselo být vyčerpávající, ani nevíme, jak jim poděkovat, protože nám to strašně moc pomáhá,“ potvrzovala slova své kolegyně Barbora Strýcová.

Tenistky vnímají, jak velký ohlas jejich dosavadní vystoupení na turnaji vyvolalo, podpora fanoušků je těší a také motivuje.

„Je to krásné. To, že jsme jeden tým, je možná trochu klišé, ale ono to tak opravdu je. Je to cítit i ve vesnici, také v Českém domě je vždycky úžasná atmosféra. Jsem strašně ráda, že toho můžu být součástí,“ užívá si olympijské hry Lucie Šafářová.

Dnes čeští tenisoví fanoušci musejí svou přízeň rozdělit, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová totiž budou bojovat o postup do finále po sedmnácté hodině, tedy ve stejné době jako Petra Kvitová ve dvouhře. Až v pozdních večerních či nočních hodinách se dostanou na dvorec Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou v ženském deblu a Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem v mixu.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme