Baumrtové chybělo do semifinále devatenáct setin vteřiny, nepostoupila ani Moravčíková

Simona Baumrtová nepostoupila na olympiádě v Riu de Janeiru do semifinále 100 metrů znak. Česká plavkyně skončila v rozplavbách na prvním nepostupovém, tedy sedmnáctém místě s časem 1:01,08. Chybělo jí devatenáct setin sekundy. V semifinále nebude ani prsařka Martina Moravčíková, která na stometrové trati zaplavala v čase 1:08,50 a skončila pětadvacátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavkyně Simona Kubová

Plavkyně Simona Kubová | Zdroj: ČTK

„Spokojená moc nejsem. Nevím, jestli jsem moc přemýšlela, ale myslím, že ne. Před startem jsem byla docela v klidu. Nějak to nevyšlo, hodně jsem tuhla v závěru. Nedá se nic dělat. Mrzí mě, že jsem nezaplavala dobře, ale jsou horší věci,“ komentovala po závodě Baumrtová.

Baumrtová zaostala za vlastním českým rekordem z roku 2013 o vteřinu a čtvrt. Oproti olympijským hrám v Londýně si s umístěním pohoršila o sedm míst.

V Riu de Janeiru bude mít však další šanci na trati 200 metrů znak a čeká ji ještě polohový závod na 200 metrů a štafeta.

Kanoista Gebas jde do semifinále z poslední postupové příčky

Číst článek

Sedmadvacetiletá Moravčíková byla o tři desetiny rychlejší než na letošním evropském šampionátu v Londýně. V Riu poplave ještě na dvojnásobné trati.

„Dvě desetiny za osobákem, lepší než drátem do oka. Já jsem spokojená. Doufala jsem, že to bude čas pod osm, ale na to asi nemám,“ prohlásila Moravčíková, jejíž hlavní disciplínou je dvoustovka. „Plave se mi tady moc dobře, doufám, že se to někam posune,“ věřila.

Úřadující mistryně světa Ruska Julia Jefimovová, která na poslední chvíli uspěla s odvoláním proti zákazu startu v Riu, postoupila do semifinále prsařské stovky z druhé příčky. Na první Američanku Lilly Kingovou ztratila setinu.

Čtyřiadvacetiletá plavkyně se v pátek dozvěděla, že může startovat. „Poslední půlrok jsem nechápala, co se děje. Jsem šťastná, že jsem tady, a jsem připravená závodit,“ řekla.

„Já osobně jsem z toho zklamaná trochu. Ne ze všech ruských sportovců, ale zrovna z Julie jsem, protože je to druhý doping. Meldonium, co ji chytli v lednu, se také pořádně vyšetřilo. A co jsem se bavila s ostatními prsařkami, tak jsou z toho také docela rozhozené,“ říká Moravčíková.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme