Bikerka Nash byla v cross country pátá. Jeden z nejlepších závodů mé kariéry, říká

Česká bikerka Kateřina Nash dojela v olympijském závodě cross country v Riu de Janeiru pátá v čase 1:32:25. Závod ovládla dvaadvacetiletá rodačka ze švédského Falunu Jenny Rissvedsová, která porazila druhou Polku Maju Wloszczowskou o sedmatřicet vteřin. Třetí byla Kanaďanka Catharine Pendrelová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bikerka Kateřina Nash v olympijském závodě v Rio de Janeiru

Bikerka Kateřina Nash v olympijském závodě v Rio de Janeiru | Zdroj: Reuters

„Byla by to krásná tečka. Zajela jsem jeden z nejlepších závodů ve své kariéře, takže v tuhle chvíli mám takovou radost z toho výkonu, z toho pocitu, kdy člověk přijede do cíle. Ne každý si odveze medaili,“ hodnotila závod Nash.

Na horském kole startovala potřetí a zapsala si vůbec nejlepší výsledek. Na olympiádě v Atlantě byla devatenáctá a v Londýně čtrnáctá. „Mám z toho závodu mnohem lepší pocit. V Londýně jsem byla zklamaná, dneska jsem šťastná,“ říká Nash.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bikerka Kateřina Nash má z pátého místa v cross country obrovskou radost

Účastí v Riu si osmatřicetiletá bývalá běžkyně na lyžích připsala pátý start na olympijských hrách, dohromady s těmi zimními. V cíli bylo vidět, že má obrovskou radost, jelikož zvedala nohy a plácala si s fanoušky.

„Jsem šťastná, hodně jsem doufala v tu první desítku, ale v těch předešlých závodech se mi málokdy povedla na velkých akcích, takže první pětka byla vysněná,“ raduje se.

Závod rozjela vcelku famózně, jelikož na kilometru a půl dokonce tahala celé pole. „Já jsem se tam hned po startu trošku zasekala. Najednou tam bylo hrozně moc lidí, jak to bylo široké, tak jsem si říkala, že za to radši vezmu a pojedu dopředu. Byla tam skupina hodně silných holek, které si to hlídaly.“

Česká reprezentantka už několikrát plánovala konec kariéry. Byl to tedy poslední závod? „Určitě ne poslední, ale těch mezinárodních už bude určitě míň a míň, ale v každém případě chci na kole ještě nějakou dobu závodit, protože mě to baví, ale možná ne úplně na světové úrovni,“ uzavírá Nash.

Michal Jurman, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme