Bolt má osmé olympijské zlato, s náskokem vyhrál i sprint na 200 metrů

Vrcholem programu třináctého dne olympijských her v Riu bylo finále mužské dvoustovky. Sprinterský fenomén z Jamajky Usain Bolt nenechal své soupeře ani doufat a s náskokem si doběhl pro své osmé olympijské zlato.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt právě získal svou osmou olympijskou medaili

Usain Bolt právě získal svou osmou olympijskou medaili | Zdroj: Reuters

Už od začátku dvousetmetrového sprintu bylo jasné, že Bolta nikdo nezastaví. Vysoký Jamajčan vystřelil z bloků do zatáčky a okamžitě měl náskok.

V cílové rovince tentokrát nebyl čas na předčasné úsměvy, Bolt si běžel i pro skvělý čas, jenže světový ani olympijský rekord, možná i kvůli sychravému počasí, neohrozil. Fotobuňka mu odečetla čas 19,79.

29letý sprinterský fenomén tak i nadále plní svůj plán. V olympijské finále nenašel přemožitele ani na osmý pokus a z dvoustovky má už tři zlaté, stejně jako z nejkratšího sprintu. Poslední zastávkou je štafeta.

Boltovi konkurenti se pod 20 vteřin nedostali. Pro stříbro si doběhl 21letý Kanaďan Andre De Grasse, který Bolta marně pronásledoval už v semifinále.

O třetí místo se rozhořel ryze evropský souboj. Do cíle se natahovali Nizozemec Churandi Martina, Brit Adam Gemili a Francouz Christophe Lemaitre. Až cílová fotografie poslala bronz do Francie.

Rozdíl mezi Usainem Boltem a zbytkem sprinterského světa | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme