'Bomberka a kouzelnice' vyřadily obhájkyně zlata. Češkám fandili i domácí

Na tenisovém turnaji v Riu dohrály dvě nasazené jedničky. O jednu senzaci se postaral Argentinec Del Potro, když vyřadil nejlepšího hráče světa, Srba Novaka Djokoviće, o tu druhou Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. České deblistky zdolaly v první kole trojnásobné olympijské šampionky, americké sestry Williamsovy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouzelnice Barbora Strýcová a bomberka Lucie Šafářová

Kouzelnice Barbora Strýcová a bomberka Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

„Je to úžasné. Nádherný pocit, ale jedeme dál a bude to pořád těžší a těžší,“ shodly se Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Narychlo sestavený český pár je vůbec prvním, který porazil sestry Williamsovy na olympijských hrách.

Šafářová během zápasu pálila od základní čáry a často přiváděla k zoufalství chybně přebíhající Serenu. Barbora Strýcová se zase prosazovala přesnou hrou vpředu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou mluvil chvilinku po fantastické výhře reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Je to kouzelnice na síti,“ pochválila svou nižší kolegyni Šafářová. „Lucka je zas bomberka zezadu,“ vrátil se kompliment od druhé Češky.

Tenistky si na kurtu č. 1. mohly připadat jako na hokejovém zápase. V hledišti se překřikovaly hloučky fanoušků obou zemí. Z jedné strany „Češi“, z druhé „USA, USA“.

„Samozřejmě jsme to vnímaly. Ze začátku to bylo nerozhodné, ale pak naši sportovci a fanoušci strhli celý kurt a na konci fandili všichni nám. Bylo to úžasné,“ okomentovala atmosféru Barbora Strýcová.

Českému páru opravdu nakonec přáli vítězství i domácí, zprvu nezaujatí fanoušci, kteří se pokřik „Češi, Češi“ učili během hodinu a půl dlouhého boje. Vítězky jim po zápase gesty posílaly do hlediště srdíčka.

Senzace v Riu: Šafářová se Strýcovou porazily sestry Williamsovy. Postupují i H+H

Číst článek

„Bylo to hezké, že Brazilci viděli, že jsme ‚slabší‘, a fandili nám,“ dodává Strýcová, která na turnaji původně vůbec neměla s Šafářovou hrát. „Je to hezký příběh. Snad to bude pořád pokračovat,“ říkají šťastné vítězky, které dnes budou bojovat každá zvlášť o postup do třetího kola singlu.

Dalšími soupeřkami v deblu budou Kanaďanky Bouchardová a Grabowská.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme