Bude mi obrovskou ctí nést vlajku, říká Dostál. Reprezentovat ČR mu dělá velkou radost

Už se těší na ryby, ale ještě předtím ho v Riu de Janeiru čeká jeden důležitý úkol. Kajakář Josef Dostál, který získal stříbrnou a bronzovou medaili, byl zvolen vlajkonošem české výpravy pro slavnostní zakončení olympijských her.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Josef Dostál ponese na slavnostním zahájení českou vlajku

Kajakář Josef Dostál ponese na slavnostním zahájení českou vlajku | Zdroj: Reuters

Josef Dostál tak v Riu vystřídá judistu Lukáše Krpálka, který se role vlajkonoše zhostil při slavnostním zahájení a následně vybojoval zlatou medaili.

„Bylo to pro mě emotivní. Měl jsem hroznou radost, že jsem vlajku mohl nést. Když jsem přicházel na stadion a viděl ten dav, když vyhlašovali naši zemi, tak to bylo něco nádherného. Užil jsem si to,“ řekl Krpálek.

„Až tady na olympiádě jsem si uvědomil, že reprezentovat náš malý stát ve světě mi dělá obrovskou radost. A nést vlajku mi bude obrovskou ctí, hrozně mě to hřeje u srdce,“ řekl Dostál.

Dostál si v českém domě utahoval z Doktora, čtyřkajaku gratuloval i paralympionik Ježek

Číst článek

Od vzniku samostatné České republiky je kajakář Josef Dostál teprve třetím sportovcem, po Martinu Doktorovi a Kateřině Emmons, kterému se povedlo získat dvě medaile na jedné letní olympiádě.

A jak na to reagoval: „Fakt? To je neskutečný! Užívám si to ohromně.“ K tomu si ještě zavtipkoval: „Škoda stříbra, bylo to o kousek, ale to je sport. Neholil jsem si vousy, takže to půlkilíčko tam bylo navíc. Klukům se za to tímto omlouvám. Přítelkyni jsem slíbil, že to vydržím s vousy až domů.“

Slavnostní zahájení začne z neděle na pondělí v 01:00 SELČ.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme