Byl to krásný sportovní život, říká judista Ježek po posledním zápase kariéry

Judista Jaromír Ježek dlouho dopředu avizoval, že pokud se dostane na olympijské hry, bude to pro něj naposledy, co se bude prát v judistickém kimonu na soutěži. Poslední zápas kariéry si ale představoval jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Jaromír Ježek (v modrém) během zápasu s Kubáncem Estradou

Judista Jaromír Ježek (v modrém) během zápasu s Kubáncem Estradou | Zdroj: Reuters

„Ten Kubánec nepatří mezi top deset, dal se porazit. Před půlkou zápasu jsem udělal velkou chybu, když mě hodil na wazari, což se těžko dohání. Mohl udělat chybu, ale takticky to zvládl dobře,“ hodnotil po zápase Jaromír Ježek, kterému se při tom leskly oči.

Ten smutek ale není jen kvůli nečekané porážce hned v prvním kole olympijského turnaje. Pro třicetiletého judistu to byl poslední soutěžní zápas kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

S judistou Jaromírem Ježkem po jeho posledním zápase kariéry mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Kariéry, během které jako první český judista startoval na třech po sobě jdoucích olympijských hrách, vybojoval bronzovou medaili na evropském šampionátu, šestkrát stál na stupních vítězů na turnajích Světového poháru.

„Byl to krásný sportovní život. Užil jsem si ho a nelituji žádné vteřiny strávené na žíněnce. Myslím, že jsem dal českému judu hodně. Nechci tím ale říct, že jsem českému judu zavřel vrata. Chci dále pokračovat ve spolupráci s Českým svazem juda. Myslím, že mám co dát mladým klukům. Je pro mě neskutečnou ctí, že jsem byl třikrát na olympiádě,“ říká Jaromír Ježek.

Ten přitom počet účastí může v budoucnu rozšířit, už ale ne jako závodník. O svých trenérských ambicích totiž mluví už dlouho, a dokonce se o něm v kuloárech spekuluje jako o nástupci reprezentačního kouče Petra Laciny. Teď si ale bude chtít užít hry v Riu, bude hlavně fandit svému kamarádovi Lukáši Krpálkovi, který má pro čtvrteční souboj podobně těžký los, jako měl právě Ježek.

„Los je jedna věc, druhou věcí ale je, že Lukáš je Lukáš. Víme, co v něm dřímá a už to několikrát potvrdil. Myslím, že to tady předvede, protože je to pro něj motivace. Myslím, že to tady roztrhá, ale více k tomu už říkat nebudu,“ dodává Jaromír Ježek.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme