Byla by to obrovská pocta, říká o roli vlajkonoše tenistka Petra Kvitová

I v době častých omluvenek jsou tenisté, pro které jsou olympijské hry ohromnou motivací a třeba i tím největším cílem sezony. Patří k nim dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, která znovu po osmi letech poznává život v olympijské vesnici se zřejmě největší jídelnou pro sportovce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová.jpg

Tenistka Petra Kvitová.jpg | Foto: Český olympijský výbor

„Jídelna je obrovská. Je velká jako tři fotbalová hřiště. Ale moc Čechů jsem tam zatím neviděla, ono se to hodně rozprostře. Ale jídlo je docela v pohodě,“ usmívá se Petra Kvitová.

Ta poznala olympijskou vesnici v Pekingu jako osmnáctiletá tenistka, v Londýně 2012 bydlela z praktických důvodů nedaleko wimbledonských dvorců, ale teď při hrách v Riu se zase ráda vrací mezi většinu sportovců.

„Jsem tady ráda. Navíc se poslední dobou o tenise nemluví moc hezky, protože se hodně hráčů odhlašuje a nejede. Podle mě je olympiáda o tom, aby se všechny státy sešly na jednom místě a bojovaly spolu,“ vysvětluje česká tenisová jednička.

Že má Petra Kvitová týmové soutěžení ráda, ukázala už mnohokrát ve fedcupových zápasech. U sportovců má jako dvojnásobná šampionka ženské dvouhry Wimbledonu ohromné jméno a dost z nich pro českou tenistku hlasovalo ve volbě vlajkonoše pro slavnostní zahájení.

„Kdyby mě sportovci zvolili, tak bych šla ráda. Byla by to pro mě velká pocta,“ těší už samotná nominace Petru Kvitovou.

Petra Kvitová je jednou z favoritek volby, i když zřejmě největší šanci nést vlajku má podle našich informací judista Lukáš Krpálek.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme