Česká dvojka bez kormidelníka získala v Riu sedmé místo. Dvojskif žen bere desátou příčku

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil si z olympijských her v Riu odveze sedmé místo. Čeští veslaři obsadili v malém finále první místo poté, co ve vyrovnaném závěru porazili pár z Nizozemska. Posádka ve složení O. Vetešník, Vraštil, Kopáč, J. Vetešník posléze ve finále B lehkých čtyřek bez kormidelníka skončila na šestém místě a celkově bere 12. příčku. V akci byl i dvojskif žen, v němž Kristýna Fleissnerová s Lenkou Antošovou vybojovaly desátou pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká dvojka bez kormidelníka dnes získala na OH sedmé místo

Česká dvojka bez kormidelníka dnes získala na OH sedmé místo | Zdroj: Reuters

Veslaři Lukáš Helešic a Jakub Podrazil tak napravili dojem z nepříliš povedeného semifinále, ve kterém obsadili poslední šesté místo. V dnešním finále B se česká dvojka držela od počátku v popředí a nakonec se o vítězství v závodě, ve kterém se bojovalo o celkové sedmé místo, poprala s nizozemským duem Braas, Steenman.

V závěru však měli více sil Češi, kteří si díky tomu z Ria odvážejí celkovou sedmou příčku. Zatímco Lukáš Helešic se na olympiádě objevil poprvé, Jakub Podrazil si tímto výkonem vylepšil 12. příčku z Londýna, kde byl členem posádky čtyřky bez kormidelníka.

Ve finále A si pak pro vítězství dojeli Novozélalnďané Eric Murray a Hamish Bond.

V dalším průběhu dnešního programu veslařů se představila i česká lehká čtyřka bez kormidelníka. Čechům však malé finále nevyšlo, když obsadili s odstupem poslední šesté místo, což znamená, že jim celkově patří dvanáctá pozice. Zlato získala lehká čtyřka bez kormidelníka ze Švýcarska ve složení Trammer, Schuerch, Niepmann a Gyr.

Na olympijském kanálu dnes závodily i české veslařky Kristýna Fleissnerová s Lenkou Antošovou, které zasáhly do malého finále dvojskifařek. Češky ve svém posledním vystoupení na hrách skončily ve finále B čtvrté, celkově pak desáté.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme