České beachvolejbalistky podlehly ve dvou setech Španělkám a nadále čekají na první výhru

České beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou prohrály i svůj druhý duel v olympijském turnaji, když v areálu na pláži Copacabana podlehly španělské dvojici Elsa Fernandezová, Liliana Baquerizová ve dvou setech 15:21 a 19:21. Pokud chce český pár pomýšlet na postup ze skupiny, musí v závěrečném zápase skupiny B olympijského turnaje zvítězit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová během turnaje v Riu

Markéta Sluková a Barbora Hermannová během turnaje v Riu | Zdroj: ČTK

Úvod první sady sice českému páru vyšel, nicméně od stavu 7:7 začaly dominovat Španělky, které následně úvodní set dotáhly do vítězného konce v poměru 21:15.

Druhé dějství bylo vyrovnané do jeho samotného konce. Češky se pravidelně se Španělkami střídaly ve vedení a jejich boj nakonec vyvrcholil dramatickou koncovkou.

Jako rozhodující se ukázala napínavá výměna za stavu 19:19, kterou ve svůj prospěch nakonec ukořistily před duelem mírně favorizované Španělky.

Ty tímto vybojovaly mečbol, jenž následně při vlastním podání využily a mohly začít slavit vítězství.

Poslední zápas ve skupině Slukovou s Hermannovou čeká v noci na čtvrtek proti argentinskému páru Gallayová, Klugová. Pokud chtějí Češky postoupit do vyřazovacích bojů, potřebují závěrečný duel základní skupiny vyhrát.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiru:
Plážový volejbal:
Ženy:
Skupina B: Elsa, Liliana (11-Šp.) - Sluková, Hermannová (23-ČR) 2:0 (15, 19), Agatha, Barbara (2-Braz.) - Gallayová, Klugová (14-Arg.) 2:0 (11, 17).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme