České beachvolejbalistky uhrály s Brazilkami první set, ale nakonec podlehly

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou podlehly v základní skupině B domácí dvojici 1:2 na sety. Česky ale dokázaly domácí dvojici potrápit. Nad favorizovanými Brazilkami Agathou a Barbarou dokázaly v prvním setu 21:19 zvítězit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Sluková

Beachvolejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Sluková | Zdroj: Reuters

Brazilky sice v první setu vedly 16:12, ale následně několik chyb Barbary pomohlo Češkám set otočit a dotáhnout do vítězného konce. Sluková proměnila druhý setbol technickým útokem.

V další sadě se ale českému duu nedařil servis. Brazilky vyhledávaly svým podáním Slukovou, která v koncovce několikrát chybovala. Domácí beachvolejbalistky vyhrály 21:17 a vynutily si rozhodující set.

Při desátém míči Sluková zablokovala útok soupeřek a myslela si, že jsou Česky ve vedení 6:4. Rozhodčí ale útok neuznali a pískli dotek sítě. Stav utkání byl tedy vyrovnaný 5:5 a rozhozená Češka vzápětí zasmečovala jen do sítě.

„Myslím, že jsme tam nezatlačily servisem tak jako v prvním setu. A když už jsme zatlačily, ubránily si nějaký balon, tak se nám nepovedlo si to nahrát tak, jak jsme potřebovaly, abychom potom balon mohly složit. Mohly jsme mít trochu víc štěstí, když jsme třeba zablokovaly a pan rozhodčí se rozhodl to nepísknut pro nás,“ komentovala po zápase Hermannová.

Brazilky v závěru českou dvojici trápily hlavně podáním a vyhrály 15:11. Ve skupině se Sluková s Hermannovou utkají ještě se Španělkami Elsou Baquerizovou a Lilianou Fernándezovou a argentinským duem Ana Gallayová a Georgina Klugová.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme