České deblistky budou mít medaili. V semifinále jsou oba páry

Český tenis má už po čtvrtfinále jistou medaili z olympijských her v Riu. Mezi nejlepšími deblistkami jsou Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Obě dvojice zvrátily nepříznivý stav. H+H dokonce odvracely tři mečboly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouzelnice Barbora Strýcová a bomberka Lucie Šafářová

Kouzelnice Barbora Strýcová a bomberka Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Vstup do čtvrtfinále se Lucii Šafářové a Barboře Strýcové hrubě nepovedl. S Italkami Erraniovou a Vinciovou rychle prohrávaly 0:4. Pak se Lucie Šafářová rozehrála a začala stíhací jízda ve skóre. Víc než jeden brejk se ale stáhnout nepodařilo a Italky si zisk prvního setu pohlídaly.

I ve druhém setu si jako první ztratil podání český pár a prohrával 0:3. Pak ale čistou hrou získaly Češky brejk zpět a díky dalšímu v desáté hře získaly druhý set pro sebe a vyrovnaly.

Kvitová smetla Svitolinovou a postoupila do semifinále olympijského turnaje

Číst článek

V šesté hře třetího setu vedly Italky při servisu Erraniové 40:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že se blíží rozhodující zlom. Pak ale přišel tvrdý volej Strýcové, následoval bekhend Šafářové pod nohy, prohoz a další smeč. Najednou měly Češky brejkbol, který Barbora Strýcová urvala na síti.

Soupeřky se ještě jednou vzepjaly při podání Barbory Strýcové, jenže pak šla opět servírovat Erraniová a situaci nezvládla. Lucie Šafářová a Barbora Strýcová vyhrály 4:6, 6:4 a 6:4 a jsou v semifinále.

H+H musely odvracet tři mečboly

Do stejné fáze turnaje postoupily i Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Obhájkyně stříbra sice v prvním setu porazily ruský pár Kosatkinová, Kuzněcovová jednoznačně 6:1, jenže další průběh byl ještě dramatičtější než v případě prvních deblistek na kurtu.

Ve druhém setu za stavu 4:5 nedokázala Andrea Hlaváčková na servisu srovnat, Rusky vyrovnaly a v samém závěru zápasu se situace málem opakovala. Opět za stavu 4:5, tentokrát za podání Lucie Hradecké si soupeřky vytvořily dokonce tři mečboly.

Krizovou situaci ale pár H+H zvládl. Především díky riskantní hře Hlaváčkové na síti šance ukončit zápas odvrátil a sám se okamžitě dostal do brejku. Když se o chvíli později při podání Hlaváčkové dostaly Češky ke svým třem mečbolům, šanci na semifinále nepustily a postupují výsledkem 6:1, 4:6 a 7:5.

O finále se Hradecká s Hlaváčkovou utkají se Švýcarkami Hingisovou a Bacsinszkou. Lucii Šafářovou a Barboru Strýcovou čekají Rusky Marakovová a Vesninová.


Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme