České debly se utkají o bronz. Hlaváčková a Hradecká padly se Švýcarkami

O bronzovou medaili si v ženské čtyřhře zahrají dva české páry. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou prohrály se švýcarským párem Hingisová, Bacsinszká a v sobotu odpoledne budou hrát proti Lucii Šafářové a Barboře Strýcové. Zápas ovlivnil moment v závěru druhého setu, kdy Martina Hingisová odvrátila český mečbol smečí do hlavy Hlaváčkové. Lucie Hradecká o chvíli později postoupila po boku Radka Štěpánka do semifinále mixu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Zdroj: Český olympijský výbor

Jako favoritky do zápasu vstupovaly Martina Hingisová a Timea Bacsinszká. Švýcarky se od úvodu tlačily k brejku a hrálo se především během servírovacích gemů českého dua. Jenže Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká ustály i kritickou situaci proti třem brejkbolům.

A pak přišla příležitost. Martině Hingisové se přestalo dařit na podání. První servis bývalé světové jedničce nešel vůbec a druhý byl pomalý. Když pak pokazila i jednoduchý volej, darovala Češkám vedení 5:3.

Lucie Hradecká měla příležitost dopodávat první sadu, v tu chvíli se ale vzchopily soupeřky a Timea Bacsinszká prohozem po lajně vyrovnala. Pak ale opět podávala Hingisová, kterou jednoznačně přestřílela Lucie Hradecká. Druhá z obhájkyň stříbrných medailí pak na servisu dovedla první set až na českou lavičku.

Nástup dua H+H do druhého setu byl skvělý. Okamžitě sebralo servis oběma Švýcarkám a vedlo 3:0. Jediné, co v tu chvíli český pár trápilo bylo drobné zranění na noze Andrey Hlaváčkové. Možná i proto ale mladší z českého páru ztratila oba své servírovací gemy a za stavu 4:4 se začínalo znovu.

Zbytek zápasu ale ovládly olympijské medailistky z Londýna. Timea Bacsinszká odevzdala proti ranám Hradecké své podání čistou hrou a Lucie Hradecká podávala na vítězství. Češky nevyužily dva mečboly, ten druhý odvrátila Martina Hingisová smečí do levého oka Hlaváčková, která si musela vyžádat přestávku na ošetření.

Otřes se ukázal jako klíčová událost pro zbytek zápasu. Následující průběh druhého setu česká dvojice nezvládla a po tie-breaku bylo vyrovnáno.

Nejistota na úderech se přenesla i do rozhodujícího setu, který byl jednoznačný a trval jen půl hodiny. Švýcarky získaly dva brejky, zvítězily 5:7, 7:5 a 6:2 a v neděli je čeká finále. Češky braly závěr zápasu s úsměvem, zítra se utkají o bronz s kamarádkami z fedcupového týmu.

Lucie Hradecká si o několik málo hodin později trošku spravila náladu po boku Radka Štěpánka ve čtvrtfinále mixu. Proti Rumuské dvojici Beguová, Tecau, hrál český pár dlouho po půlnoci místního času na téměř prázdném centrálním dvorci.

Rumun Horia Tecau měl za sebou už také jeden zápas, když podlehl Španělům ve finále mužské čtyřhry a nevedlo se mu ani v mixu. Několikrát si přišel o podání a Češi vyhráli 6:4 a 7:5. V semifinále se představí proti americkému páru Bethanie Matteková Sandsová, Jack Sock.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme