České veslařské posádky uspěly v opravách a postoupily do semifinále

Čeští veslaři zvládli opravy a postoupili do úterního semifinále v Riu de Janeiru. Jak ženský dvojskif Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou, tak i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Jan Vetešník dojeli na třetím místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojskif Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová

Dvojskif Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová | Zdroj: Reuters

Ze čtyř posádek postupovaly do semifinále tři, takže českým veslařům stačilo předjet jednu loď. Dvojice Antošová-Fleissnerová udržovala první kilometr druhou pozici, ale potom je předstihly Američanky Ellen Tomeková a Maghan O'Learyová.

Vítězkami dnešních oprav se staly Němky Mareike Adamsová a Marie-Catherine Arnoldová, které jsou pod dohledem českého trenéra Přemysla Panušky.

Česká čtyřka bez kormidelníka lehkých vah jela od začátku závodu až do konce na třetí příčce, kterou udržela i přes nápor Kanaďanů.

Tři české posádky si postup zajistily už v sobotu. Čtvrtfinálové jízdy mají v úterý a programu skifaři Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková. Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic a Jakub Podrazil pojedou ve stejný den semifinále.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme