Čeští deblkanoisté chtěli průjezd osudovou brankou urychlit. Věděli jsme, že jedeme dobře, litují

Jeli si pro medaili, dost možná pro zlatou. Ale zůstaly jim prázdné ruce. To je příběh vodních slalomářů Jonáše Kašpara s Markem Šindlerem i Kateřiny Kudějové, kteří pokazili samotný závěr olympijského finále a z Ria odletí zklamaní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem neskrývali zklamání

Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem neskrývali zklamání | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

„Do brány jsme přijeli moc natěsno, a jak jsme se jí uhýbali, abychom předešli dotyku, jsme udělali špatný náklon,“ popsal osudovou chybu Marek Šindler.

Čeští deblkanoisté nevnímali, že mohli útočit na zlato. Na trati prý mezičasy nevnímali. „Soustředil jsem na jízdu. Věděl jsem, že jedeme dobře a až do poslední protivody to bylo super,“ pokračoval Šindler.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler a kajakářka Kateřina Kudějová nezažili úspěšný den

Nedá se nic dělat, snad to klapne za tři čtvrtě hodiny, mohli si říkat čeští fanoušci. Hned po deblkanoistech totiž vyrazily do finále kajakářky včetně úřadující mistryně světa Kateřiny Kudějové. Jenže také jí nevyšel závěr trati. Dlouho se zdržela u jedné z branek a skončila poslední.

„Jsem zklamaná. Minula jsem bránu, to se nedá nic dělat, stane se,“ litovala Kudějová. Ani Štěpánka Hilgertová ale neměla hned napoprvé zlato.

„Uvidíme, do dalších olympijských her je přece jenom dlouhá doba. Asi bych se o to chtěla pokusit znova,“ přiznala Kudějová. Příběh Kašpara a Šindlera je v tomto ohledu tragičtější. Na příštích olympijských hrách totiž jejich disciplína už být nemá.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme