Čeští olympionici zažili evakuaci kvůli vodě. Chtěl jsem, aby uklidili schody, vtipkoval Doktor

Kvůli havárii vody museli čeští sportovci ve čtvrtek večer zhruba na 15 minut opustit ubytování v olympijské vesnici. Voda tekoucí z vrchních pater se valila po schodištích i výtahovými šachtami v jedné části domu a zaplavila chodby mezi apartmány, do pokojů se ale nedostala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká vlajka od středy vlaje v olympijské vesnici

Česká vlajka od středy vlaje v olympijské vesnici | Zdroj: ČTK

„Dlouho jsme problémy brali s optimismem, jenže už je jich přece jen dost. Nebyla to žádná malá závada, ale pořádná havárie," řekl šéf české mise Martin Doktor. „Naštěstí vše dopadlo prozatím dobře a nikdo se nemusí nikam stěhovat," dodal.

Preventivně Češi přestěhovali sklad ve sklepě. „Aby materiál nezůstal na zemi, i když to v tuhle chvíli nevypadá, že by do něj měla natéct voda," popsal Doktor.

Po osmé hodině večer se domem číslo 15 začal rozléhat zvuk souvislého deště, později se rozhoukaly evakuační sirény, které obyvatele vyhnaly ven zhruba na čtvrthodinu.

On-line rozhovor: olympiáda v Riu na vlastní kůži. Na co si dát pozor, odpoví reportér Koubek

Číst článek

„Pořadatelé velmi rychle zareagovali. Přijela hasičská auta a na chviličku se dům evakuoval. Bylo dobře, že byl poloprázdný, protože jsme byli zrovna na slavnostním otevírání Českého domu a sportovci se spíš vraceli. Nedošlo k žádnému zranění ani poškození věcí,“ řekl České televizi generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík.

Nikdo z olympioniků tak po návratu nenašel vyplavený pokoj, i když po schodištích voda stékala ještě dlouho. Členové výpravy většinou brali situaci s humorem.

„Chtěl jsem, aby uklidili schodiště, ale ne tímhle způsobem," glosoval situaci Doktor a vážně dodal: „Situaci jsme hned řešili se zástupci Mezinárodního olympijského výboru a organizátorů her. Uvidíme, jak se vše vyvine v dalších dnech."

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme