Chodkyně Anežka Drahotová byla v závodě na 20 kilometrů chůze desátá

V závodě na 20 kilometrů chůze se Anežka Drahotová umístila na desáté příčce. V přípravě na olympiádu ji sužovalo zranění. Kvůli únavové zloměnině nohy dlouho nemohla pořádně trénovat, ale na hry v Riu de Janeiru se připravovala velmi svědomitě. Zvítězila mistryně světa Číňanka Liou Chung.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chodkyně Anežka Drahotová obsadila v chůzi na 20 kilometrů desáté místo

Chodkyně Anežka Drahotová obsadila v chůzi na 20 kilometrů desáté místo | Zdroj: ČTK

„Necítila jsem se vůbec špatně. Jakmile se ale začalo zrychlovat, tak jsem to nezachytila. Mrzí mě to, ale myslím, že jsem bojovala, ale bohužel to dopadlo takhle. Nebo bohužel, samozřejmě já si myslím, že to je krásné, ale pomýšlela jsem výš,“ komentovala po závodu Drahotová.

Do cíle dorazila jednadvacetiletá chodkyně v čase 1:30:04 se ztrátou dvou minut a osmi vteřin na první Číňanku. Druhá byla Mexičanka Maria Guadalupe Gonzálesová a třetí Lü Siou-č' z Číny.

Do poloviny závodu byla Drahotová v předním balíku, ale potom nedokázala držet tempo se závodnicemi, které začaly postupně vedoucí skupinu trhat. V závěru se jí ale podařilo probojovat se do elitní desítky.

„Já si myslím, že na to budu vzpomínat v dobrém, ale přeci jenom teď bezprostředně po závodě jsem trochu zklamaná, protože za tím byla neuvěřitelná dřina a takhle se to může zdát, že desáté místo se úplně nevyplatilo,“ říkala zklamaně.

Naplno začala česká reprezentantka trénovat až na jaře. Lépe se cítila až na posledních dvou soustředěních před olympiádou. „Je těžké říct, proč to dnes nešlo. Musí se to všechno sejít, takže jsem aspoň ráda, že jsem zdravá,“ řekla.

Závod má za sebou a teď se těší, že se podívá na ostatní sportovce. „Ještě jsem nebyla na atletickém stadionu, těším se na biky, na moderní pětibojaře,“ říká.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme