Chtěl jsem sice nový osobák, ale i tak jsem spokojený, hlásí nejlepší český plavec v Riu Micka

Tři a půl sekundy dělilo na olympijských hrách plavce Jana Micku od senzačního postupu do finále závodu na 1500 metrů volným způsobem. Český rekordman nakonec skončil na 12. místě. A v Brazílii se tak postaral mezi bazénovými plavci o nejlepší český individuální výsledek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český plavec Jan Micka

Český plavec Jan Micka | Zdroj: Reuters

V závodě na 1500 metrů jste se podruhé v kariéře dostal pod 15 minut, jste po svém posledním vystoupení na hrách spokojen?

Jsem spokojený, protože jsem doteď zaplaval pod 15 minut jenom jednou. Teď jsem to zopakoval, takže jsem rád. Sice mi chybělo sedm setin do českého rekordu, ale sedm setin na takto dlouhé trati nic neznamená, to je půl setina na stovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českým plavcem Janem Mickou po jeho posledním závodě na OH mluvil reportér ČRo Michal Jurman

Přibližně od půlky závodu jste už byl v rámci vaší rozplavby ve vedení. Jak těžké bylo udržet si stabilní časy na jednotlivých padesátkách?

Ze začátku jsem doufal a měl jsem za to, že to všichni rozpálí, takže jsem měl taktiku držet se vzadu a po dvoustovce se propracovávat dopředu, což se mi povedlo. Byla škoda, že vedle mě neplaval nikdo s rychlejším časem, s kým bych se mohl honit. Ke konci jsem začal zpomalovat, což byla chyba. Jsem ale spokojený.

Váš národní rekord jste stanovil v květnu a nyní jste za ním zaostal jen těsně. Jak moc náročné bylo udržet formu po tak dlouhou dobu?

Sezona byla hodně dlouhá. Jsem rád, že mám tu dnešní patnáctistovku za sebou. Mluvil jsem s reprezentačním trenérem a ten mi říkal, že to bylo zpočátku moc rozjeté. Šel jsem si sice pro osobáček a národní rekord, ale bohužel mi to uteklo.

Michal Jurman, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme