Další medaile pro Česko: Kvitová porazila Keysovou a slaví olympijský bronz

Česko získalo na hrách v Riu další tenisovou medaili. Petra Kvitová totiž v dnešním duelu o třetí místo zdolala Američanku Keysovou a slaví zisk bronzové olympijské medaile. Česká hráčka si s 9. hráčkou světa poradila ve třech setech, když po dobrém úvodu ztratila druhou sadu. V té rozhodující však dominovala a zaslouženě se může těšit z cenného kovu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová po zisku bronzové medaile

Petra Kvitová po zisku bronzové medaile | Zdroj: ČTK

V prvním setu dnešního duelu o bronzovou medaili si jak Petra Kvitová, tak Madison Keysová dlouho držely svá podání.

Američanka sice při servírování působila jistějším dojem, zatímco Češka průběžně čelila třem brejkbolům. Nakonec to však byla Kvitová, která se v jedenácté hře radovala z brejku.

Dvojnásobná grandslamová vítězka následně nezaváhala a získala první set v poměru 7:5.

Podobný průběh měl i začátek druhé sady – Keysová si sice dokázala tvořit brejkové situace, ale Kvitové se v rozhodujících chvílích dařilo.

Všichni jsou unavení, jen já jsem jako rybička, směje se Štěpánek po týdnu čekání

Číst článek

Zlom v tomto ohledu přišel v šesté hře, kdy Keysová na sedmý pokus využila brejkbol a ujala se vedení 4:2. Do konce prostředního setu již Američanka nedovolila Kvitové ani game, takže duel dospěl do rozhodujícího třetího dějství.

Nevydařená koncovka druhé sady však Kvitovou nezlomila, což česká tenistka prokázala tím, že Keysovou hned na úvod třetího setu brejkla.

Kvitové se dařilo i dále, když následně získala i následující tři hry, díky čemuž získala rozhodující náskok a ten už nepustila. Poslední set nakonec Češka vyhrála v poměru 6:2 a mohla začít slavit bronz.

Šestadvacetiletá hráčka z Fulneku se stala po 20 letech první českou tenistkou, která získala v olympijském singlu medaili. Před ní se to v Atlantě podařilo Janě Novotné.

Jeden z nejkrásnějších momentů kariéry, raduje se bronzová Petra Kvitová

Číst článek

Petra Kvitová | Foto: Český olympijský výbor

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme