Deblkanoisté Radoň a Dvořák byli na kilometru sedmí a jsou zklamaní. Beru to na sebe, říká Dvořák

Čeští deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák dojeli ve finále A na kilometrové trati do cíle v čase 3:49,352 a obsadili sedmou příčku. Zvítězili Němci Sebastian Brendel a Jan Vandrey, kteří zvládli závěrečný finiš a porazili Brazilce, kteří celý závod vedli. Třetí byli Ukrajinci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští deblkanoisté Jaroslav Radoň (vpředu) a Filip Dvořák obsadili ve finále na 1000 metrů sedmé místo

Čeští deblkanoisté Jaroslav Radoň (vpředu) a Filip Dvořák obsadili ve finále na 1000 metrů sedmé místo | Zdroj: Reuters

Čeští kanoisté začali vcelku dobře, hlídali si, aby jim neujela špička. Hned od začátku se vedení ujali domácí Brazilci Erlon de Souza a Isaquias Queiroz. Až do poloviny závodu bylo finále velmi vyrovnané.

„Mně přijde, že do pětikila jsme jeli úplně zadarmo, to bylo super. Myslel jsem, že to budeme zvládat, ale potom jsme nějak ztuhli v konci, bojovali jsme, ale prostě asi byli rychlejší. První půlka trati byla zvládnutá, to jelo, ale pak nám nějak došlo, je to zklamání,“ lituje Radoň.

Radoň s Dvořákem byli na třetí pozici, ale potom začali trochu ztrácet a čelo závodu se jim postupně vzdalovalo. V Londýně dojeli pátí, v Riu de Janeiru si o dvě příčky pohoršili.

„Já to vidím dneska úplně jasně. Já jsem neměl svůj den a beru to víceméně na sebe. Z mé strany od začátku jízda na ho… Nebyl jsem schopný chytit rytmus a trochu se uvolnit v tom závěru. Vůbec jsem na to neměl dneska. Je mi to hrozně líto, že to vyšlo zrovna na tenhle závod, tohle se mi bude těžko skousávat,“ říkal po závodě Dvořák.

„Věděl jsem, že jsme odstrčený vpředu. Mně se zdálo, že jedem dobře, ale oni pak šli, jsou tady ve finále silní soupeři. Nebylo to ono, je to škoda, ale fakt tu pětistovku přes vlny, přes všechno jsme šli výborně. Myslel jsem, že to s nimi vydržíme, ale zrychlili a nám se to nepovedlo a v tom konci už to byl boj. Dali jsme, co se dalo, ale bohužel to nevyšlo,“ uzavřel Radoň.

A je vidět, že podmínky na trati se neustále mění, jelikož nejrychlejší čas 3:36,818 měli deblkanoisté v rozjížďce, kde byli čtvrtí. Dnešní vítězové z Německa zajeli v rozjížďce v čase 3:33,482 a v dnešním finále 3:43,912.

Ve finále B startovaly pouze tři posádky. Jendou z nich byla i ta mosambická, kde oba kanoisté neobvykle pádlují na levou stranu. Do cíle dorazili v čase 4:38,732 se ztrátou šestačtyřiceti vteřin na první Poláky.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme