Desetibojař Helcelet je i po skoku o tyči jedenáctý, Sýkora v osmé disciplíně nebodoval

Český desetibojař Adam Sebastian Helcelet zůstal po skoku o tyči s výkonem 470 cm na jedenáctém místě. Diskem hodil 44,13 a na překážkách doběhl ve svém nejlepším letošním čase 14,37. Druhý český desetibojař Jiří Sýkora hodil 44,49, zaběhl v čase 15,02, ale na tyčce nepřekonal svou základní výšku 430 cm. V čele zůstává obhájce zlata z Londýna Ashton Eaton s výkonem 7370, který může útočit na olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén 8893 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetibojař Adam Sebastian Helcelet

Desetibojař Adam Sebastian Helcelet | Zdroj: Reuters

Dnešním výkonem na 110 metrů překážek si vicemistr Evropy Adam Sebastian Helcelet připsal 927 bodů. V hodu diskem získal dalších 749. Za svým nejlepším výkonem zaostal o tři metry. Po skoku o tyči má celkově 6713 bodů a na desátého Kubánce Leonela Suáreze jich ztrácí 66.

Jiří Sýkora nasbíral v sedmi disciplínách 5544 bodů a řadil se na třiadvacáté místo. Ve skoku o tyči ale nebodoval.

Nejrychlejším závodníkem na překážkách byl Kanaďan Damian Warner. V disku hodil nejvíc Lindon Victor z Grenady, který své kolegy přehodil o téměř tři a půl metru výkonem 53,24. Nejlepší ve skoku o tyči byli Francouz Kevin Mayer a Belgičan Thomas Van der Plaetsen s výkonem 540 cm.

Desetibojaři budou bojovat ještě v oštěpu a závěrečném běhu na 1500 metrů.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme